Länk till startsidan

Borgareparken rustas upp

Borgareparken har fått ett ordentligt lyft, med nya sittplatser och utegym. Busstorget vid Magistratsvägen har byggts om. Nu är det dags att rusta upp en gång- och cykeltunnel under Norra Ringen. Arbetet startar till sommaren.

I östra delen av Norra Fäladen ligger Borgareparken, som funnits sedan 70-talet. Det är en välbesökt park, och eftersom allt fler flyttar till området behövde den tas om hand. Inom projektet ska också en gång- och cykeltunnel under ringvägen rustas upp.

Korta fakta

  • Vad: Upprustning av Borgareparken och busstorget vid Magistratsvägen är klart. Nu ska vi snygga till en av gång- och cykeltunnlarna under Norra Ringen.
  • Varför: Området växer och fler ska vistas i parken. Parken är gammal och behövde fräschas upp. Detsamma gäller gång- och cykeltunneln, som också behöver bättre belysning.
  • Nuläge: Under våren/sommaren 2024 ska vi rusta upp tunneln under Magistratsvägen.
Solen skiner på blå himmel, gröna träd, vattenfylld plaskdamm och en bänk med parasoll i förgrunden.
Borgareparken den 6 september 2023.

Vad har vi gjort och vad ska vi göra?

Busstorget är nu ombyggt

Under hösten 2023 byggde vi om om busstorget vid Magistratsvägen. Ytan runt om har fått ny beläggning, en bänk och belysning. I november gjordes de sista planteringarna, och ett nytt träd har satts på plats.

Parken är färdig

I parken har vi byggt nya bänkar runt om plaskdammen, ett utegym och en bollplan med sittytor. Skaterampen ska bytas ut och få en ny plats, intill utegymmet. Det arbetet gör vi under vintern. Vi har rensat i växtligheten och snyggat till övriga ytor. Flera träd har planterats runt om i parken.

Aktuellt: Tunnel rustas upp

Den mittersta av de tre gång- och cykeltunnlarna under Norra Ringen mellan Svenshögsvägen och Delfinvägen ska under våren/sommaren 2024 få ny färg, fasadbeklädnad och belysning.

Gång- och cykeltunneln kommer att stängas av i omgångar, dels när den målas, dels när belysning monteras. Omledning av gång- och cykeltrafik kommer att ske till närliggande tunnlar. Se bild här nedan.

Kartan visar- av avstängd gång- och cykeltunnel och de två tunnlar som ska hållas öppna under byggtiden.
Vi stänger tillfälligt den mittersta gång- och cykeltunneln under Norra Ringen, mellan Svenshögsvägen och Delfinvägen. De andra två tunnlarna kommer att hållas öppna.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?