Nyheter om Stadshallen

Här hittar du en sammanfattning av de viktigaste nyheterna om projektet:

Oktober

2021-10-06

Shahad och Qamar vill peppa tjejer i byggbranschen

Många börjar, men flera slutar. Det handlar om tjejer i byggbranschen.

Juli

2021-07-01

Stadshallen ska bli tillgänglig för alla

Stadshallen är Lundabornas vardagsrum. Här möts kultur och demokrati. Nu bygger vi om för att Stadshallen ska bli tillgänglig för alla. Häng med på en visning, där projektledaren Shahad Lund visar runt!

Juni

2021-06-07

Större tillgänglighet och flexibiltet i Stadshallens salar

Magiskt ljusinsläpp, ny teknik och mer utrymme för politiker och åhörare, är några av fördelarna när sessionssalen och konsertsalen i Stadshallen byggs om.

Maj

2021-05-31

Bröder bygger om Stadshallen

15 minuter fick Patrik Johannisson vänta på sin tvillingbror Peter. Sedan har de följts åt genom livet. Nu bygger de om Stadshallen tillsammans.

April

2021-04-22

Lär känna Stadshallens former!

Stadshallen är en värld av speciella former, signerad en av stadens mest framstående arkitekter. Några av alla dessa former ligger nu till grund för de grafiska element vi kommer att använda oss av för att berätta om Stadshallen och marknadsföra kommande arrangemang.

2021-04-19

Stadshallens glödlampor ska lysa igen

De vita glödlamporna på rad inne i Stadshallen är en del av byggnadens fasad. Den som har gått förbi en kväll har sett lamporna glimma därinne. Nu ska ljuset från glödlamporna återskapas så att de följer dagens krav på tillgänglighet utan att lämna arkitekten Klas Anshelms grundidé.

2021-04-16

Fem nyanser av sand

Putsen på Stadshallens rundade innerväggar är unik. En väl avvägd blandning av bland annat kalk, cement och guldskimrande simrishamnsgrus täcker de karaktäristiska väggarna. Nu ska väggarna restaureras och att hitta samma blandning är inte det lättaste.

2021-04-13

Stadshallens namntävling är igång!

Stadshallens lokaler är fantastiska för musik, humor, dans och föreställningar – samtidigt som det är härifrån som Lund styrs politiskt. Med den ombyggda Stadshallen kan vi öppna dörrarna för så många fler.

2021-04-12

Konstnär med händelserikt liv

Den låsta källarskrubben i Stadshallen visade sig vara en tidskapsel – fylld med spår från den kreativa kollageverkstaden, som höll till i huset 1998. På en av hyllorna hittade byggentreprenören även en kvarglömd anteckningsbok, några skisser och en tavla signerad Cecile Cvetkova, som var ledare för kollageverkstaden.

2021-04-12

Passagen mellan Stadshallens två byggnader stängs av

Nu sätter ombyggnaden av Stadshallen i gång. Bland det första som sker är att vi stänger av passagen mellan Stadshallens båda byggnader. Detta görs i vecka 15. Butikerna och pressbyrån kan ha sina entréer öppna som vanligt.

2021-04-09

Varsam ombyggnad sätter säkerheten i fokus

Nu startar ombyggnaden av Stadshallen. Först ut är kontorsdelen – som många nog inte vet tillhör Stadshallen. Här ska det bli bättre lokaler att jobba i, fler toaletter och glasgångar över till huvudbyggnaden.

2021-04-09

Bli först att boka i "nya" Stadshallen!

Vill du vara först att hyra in dig i Stadshallen när vi öppnar? På nya hemsidan www.stadshallen.se kan du redan nu läsa om vilka rum och faciliteter som går att boka!

Mars

2021-03-31

Hemma-hos-film från Stadshallen

Nu har vi fått startbesked och bygglov och kan varsamt börja bygga om Stadshallen. Du kanske vill titta lite närmare på hur den vackra byggnaden av arkitekten Klas Anselm ser ut? Följ med när Shahad Lund, som är projektledare i Lunds kommun, visar runt i vår hemma-hos-film från Stadshallen.

2021-03-31

Nu börjar vi bygga!

I dag, den 31 mars, fick vi startbesked från stadsbyggnadskontoret att vi kan börja bygga om Stadshallen.

2021-03-22

Konstskatten i skrubben: Stadshallens verkstad gav barnen självförtroende

Långt innan sexåriga Alice Witthoff föddes jobbade hennes mamma med en kollageverkstad för barn i Stadshallen. Nu får Alice titta in i skrubben där barnens teckningar ligger gömda. För mamma Elise Witthoff är det som att hitta en tidskapsel.

2021-03-03

Skrubb i Stadshallen döljer konstmysterium

Dörren till det låsta förrådet under trappan i Stadshallen fick brytas upp. Här hade ingen varit på länge. När dörren äntligen öppnades och dammet lade sig möttes Patrik Johannisson av slingrande sagovarelser och grinande vargar.

Februari

2021-02-16

Nu flyttar vi in i byggbodarna

Lundaborna har säkert sett de vita byggbodarna som står som en vägg framför ingången till Stadshallen. I bodarna ska de som jobbar med ombyggnaden sitta.

2021-02-12

Godkänt bygglov för Stadshallen

Den 11 februari gav byggnadsnämnden bygglov så att Stadshallen kan renoveras och byggas till. Bland annat kommer två gångbroar att byggas och i bottenvåningen ska Stadshallen kompletteras med en restaurang och ett café.