Att söka till spetsutbildningen i musik

Spetsutbildningen i musik är riksrekryterande. Det innebär att du kan söka till den oavsett var du bor i Sverige.

Du söker programmet på webben som vanligt och kommer sedan att genomföra ett antagningsprov som tjänar som ett komplement till dina betyg. Antagningsprovet gör du på ditt huvudinstrument eller i sång. Syftet med provet är att se vilka utvecklingsmöjligheter du har. Notläsning ingår inte i provet. Urvalet sker sedan genom en avvägning mellan provresultatet och betygen. Du kan få max 150 poäng som du sedan adderar till ditt meritvärde från grundskolan.

Datum för antagningsprov 2020: lördagen den 14 mars med en andra ansökningsdag, måndagen den 25 maj.

Mer information kommer att skickas till dig som sökt utbildningen i första- och andra hand.

 

Med anledning av coronaviruset och för att minimera smittspridningen kommer antagningsprovet den 25 maj, 2020 att ske på följande vis:

Du skall göra en inspelning som innehåller nedanstående material.

  • Du ska förbereda och spela två låtar, av olika karaktär, som du väljer själv, på ditt huvudinstrument. Ca 5 minuter totalt. Du behöver alltså inte spela hela låtar.
  • Om du väljer sång ser vi gärna att du kompar dig själv på exempelvis gitarr eller piano. Du kan också välja att sjunga utan komp eller använda dig av ett förinspelat komp. Om du använder dig av förinspelat komp ska inte ditt instrument/sång finnas med i den versionen.
  • På inspelningen måste vi se att det är du som spelar eller sjunger.
  • Inled filmen med att hålla upp en skylt med ditt namn.
  • Vi måste ha din inspelning senast måndagen den 18 maj.
    Skicka din filminspelning till ulrika.holmquistandersson@lund.se. I ämnesraden skriver du ”Antagningsprov ES-Spets 25 maj, ’ditt namn’”
  • Om du vill får du gärna visa dina övriga musikaliska färdigheter, dvs. om du spelar ytterligare något instrument eller sjunger (förutom ditt huvudinstrument). Gör detta i så fall på en separat filminspelning.

 

Måndagen den 25 maj skall du ha ett videomöte via Google Meet. På det mötet kommer du att få prata med några undervisande musiklärare och du kommer få göra några gehörsövningar. Du skall också vara beredd att svara på några frågor om dig själv. Du kommer även få möjlighet att själv kunna ställa några frågor. Totalt ca 10 minuter.

För att videomötet skall fungera måste vi ha en korrekt mailadress till dig. Den mailadress vi har är den adress som du angett när du sökt vår utbildning. För att säkerställa att vi har korrekt mailadress för videomötet vill vi att du anger din mailadress i mailet med filmen. Tänk på att du måste använda Google Chrome för att Google Meet skall fungera.

Du kommer ca en vecka innan antagningsprovet att få en exakt tid för videomötet. Du kommer få tiden/inbjudan skickad till den e-postadress du har använt när du ansökte till oss.

 

Har du några frågor kontakta
Ulrika Holmqvist Andersson
Ämneslagledare i musik
046-359 78 84

 

Välkommen till antagningsprovet den 25 maj 2020!

Kontakt

Gymnasieskolan Spyken

Besöksadress: Dalbyvägen 2, Lund
Telefon: 046-359 78 00
E-post: spyken@lund.se

Öppettider receptionen: 08.0012.30
Öppettider expedition: 08.0015.00
Begränsade telefontider och besökstider under lovdagar.

Spyken

Adress
Dalbyvägen 2, Lund

Telefonnummer
046-359 78 00

Öppettider
08.00-15.00
Begränsade telefontider under lovdagar.

Kontakta oss

E-post
lunds.kommun@lund.se

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider Medborgarcenter
Måndag–torsdag: 08–17
Fredag: 08–16
Avvikande öppettider