Humanistiska programmet (HU)

Är du intresserad av språk, kultur och kommunikation ska du välja det Humanistiska programmet på Spyken.

Spykenelev och lärare diskutera och tittar och pekar på en dator.

 

Programmet ger ökad förståelse för din egen och andras kultur, alltså kunskap som leder ut i världen. Utbildningen förbereder dig för fortsatta studier på högskolenivå inom språk, litteraturvetenskap, tolk- och översättarutbildning, arkeologi, antropologi, genusvetenskap, historia, kultur- och idéhistoria och journalistik för att nämna några.


Vi erbjuder följande inriktningar:

  • Inriktning Kultur
  • Inriktning Språk


Engelsk profil

Engelsk profil riktar sig till dig med ett särskilt intresse för engelska. Du läser engelska i snabbare takt och kan i årskurs 2 och 3 välja till fördjupningskurser i och på engelska. Se informationsblad om du vill veta mer.

Extra språk

För dig som är extra intresserad av språk så har du hos oss möjlighet att redan från årskurs 1 läsa två språk. Vi har ett stort utbud av språk som du kan välja bland.

Valbara kurser på Humanistiska programmet på Spyken

Efter det Humanistiska programmet på Spyken har du en grundläggande behörighet till högskola och universitet. 

Till årskurs 2 och årskurs 3 ska du välja till programfördsupningskurser och individuellt val. Vi erbjuder fördjupningskurser inom det humanistiska området, kurser som ger dig meritpoäng och kurser som breddar upp din behörighet  till universitets- och högskolestudier. Du har också möjlighet att välja till så att du får en personlig utformning på din utbildning.

Välkommen!

Vill du veta mera om HU?
Välkommen att kontakta oss!

Set Rooke
Bitr. rektor ES och HU
Tel: 046-359 78 04
set.rooke@lund.se

Kajsa Jönsson
Studie- och yrkesvägledare HU och ES19
Tel. 046-359 78 65
kajsa.jonsson2@lund.se