Musiklärare

på Spyken.

Manne Ahlqvist

Har en examen från musiker- och musiklärarutbildningarna vid Musikhögskolan i Malmö, huvudinstrument gitarr. Arbetar parallellt med undervisningen som frilansmusiker. Har tidigare jobbat som utbildningsledare och lärare vid ICMP i London. Har skrivit artiklar för tidskriften ’Guitar Techniques’. Arbetar även som gitarr- och metodiklärare på Musikhögskolan i Malmö. 

Andreas Baw

Utbildad på Musikhögskolan i Malmö samt Kappelsbergs och Kävestas folkhögskolor, huvudinstrument slagverk/trummor. Arbetar även som frilansmusiker och jazzklubbsarrangör. 

David Andersson

Utbildad på Musikhögskolan i Malmö samt på Fridhems och S:t Sigfrids folkhögskolor, huvudinstrument bas/kontrabas. Flitigt anlitad musiker, främst som kontrabasist inom jazzgenren.

Peter Bohlin (tjänstledig)

Mångsidig gitarrist och aktiv musiker. Stor erfarenhet som inspelningstekniker, musikproducent, kompositör och arrangör. Utbildad på musikhögskolan i Malmö.

Nils Bondesson

Utbildad på Musikhögskolan i Malmö och Fridhems folkhögskola, huvudinstrument piano. Har även studerat historia, litteratur, filosofi mm. Aktiv musiker med inriktning mot jazz och amerikansk rotmusik. Bluespianoexpert. 

Ulla Ekelund

Utbildad 2:ämnes lärare i Musik/Historia på Musikhögskolan i Malmö samt vid Universitet i Lund. Har arbetat som musiklärare i Lunds kommun sedan 1980 och har spelat, komponerat, gjort liveframträdanden i TV, Radio och på skiva sedan dess.

Per Frithiof

Utbildad på Musikhögskolan i Malmö, huvudinstrument gitarr. Har spelat och spelar i diverse coverband och har många gig som trubadur och kapellmästare bakom sig.

Johan Henriksson

Utbildad på Musikhögskolan Malmö, och undervisar även i matematik.
Spelar numera mest bas och keyboard i olika bandkonstellationer utanför arbetet på Spyken.

Ulrika Holmquist Andersson

Utbildad på Musikhögskolan i Malmö, huvudinstrument sång. Därefter vidare fortbildningar i sång (Estill och CVT, Complete vocal technique). Har även läst musikvetenskap i Lund. Sjunger och har sjungit som solist och i olika vokalensembler, band och storband.

Elisabeth Karlström

Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med sång som huvudinstrument. Läst ett extra år sångmetodik samt fortbildning i CVT (Complete vocal technique). Utöver det en ettårig sånglinje på folkhögskola. Bred musikalisk erfarenhet som pedagog och sångare. Sjungit/sjunger i olika konstellationer såsom vokalgrupper, vokalensembler. Aktiv som sångare och pianist.

Ingemar "Inko" Perä

Folkhögskoleutbildning, därefter Musicians Institute, G.I.T, Hollywood i två år. Utbildad på Musikhögskolan i Malmö, huvudinstrument gitarr. Frilansande musiker som gitarrist och basist.

Emily Svensson

Utbildad på Musikhögskolan i Malmö, huvudinstrument sång och har även läst musikvetenskap i Lund. Sångerska med inriktning på pop, rock och soul. Sjunger/spelar klaviatur/dansar i olika konstellationer. 

Robert Tjäderkvist

Har studerat på Skurups folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö, huvudinstrument piano. Lång erfarenhet både som pedagog och musiker. Är aktiv som musiker, främst inom jazz och improvisationsinriktad musik. 

Tommy Wallström

Utbildad på Musikhögskolan i Malmö, huvudinstrument sång. Sångare i band och vokalensemble och står och har stått på scenen i olika projekt och uppsättningar, bl.a musikal.

Staffan Widerström

Utbildad på Musikhögskolan i Malmö. Spelar mestadels piano men har även bred erfarenhet av bl a bleckblås. 

Sverker Zadig

Lektor i musik. Musiklärarexamen, examen i gehörsundervisning, körpedagogexamen samt kurser i orkesterdirigering, Musikhögskolan i Malmö.Master of Music i Choral Conducting (Indiana University-USA). Fil. lic. i Musikvetenskap med Musikpedagogisk inriktning (Musikhögskolan vid Örebro universitet). Fil.Dr. (PhD) i Musikpedagogik (Musikhögskolan i Malmö/Lunds universitet).

Spelar Cello i Salongsorkestern och Althorn i Universitetsorkestern Corps Callosum. Har arbetat som körledare med de flesta körtyper, från barn- o ungdomskörer till dam- och manskör samt kammarkör och symfonisk kör.

Christina Sitar

Utbildad vid bl a Sundsgårdens Folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö med först piano sedan sång som huvudinstrument. Lång och bred erfarenhet av körledning samt dans.
Arbetar som (leg) danspedagog. Har scenerfarenhet i sång och dans samt frilansar som ackompanjatör och koreograf/danspedagog.
 

Faktaansvarig: Gymnasieskolan Spyken

Kontakt

Gymnasieskolan Spyken

Besöksadress: Dalbyvägen 2, Lund
Telefon: 046-359 78 00
E-post: spyken@lund.se

Öppettider receptionen: 08.0012.30
Öppettider expedition: 08.0015.00
Begränsade telefontider och besökstider under lovdagar.

Spyken

Adress
Dalbyvägen 2, Lund

Telefonnummer
046-359 78 00

Öppettider
08.00-15.00
Begränsade telefontider under lovdagar.

Kontakta oss

E-post
lunds.kommun@lund.se

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider
Måndag–fredag: kl. 08–16
Avvikande öppettider