Sommarpraktik för unga

Välkommen till Sommarpraktik i Lund!

Nu har vi skickat ut erbjudande till de ungdomar som fått sommarpraktik 2017! Ni som inte har fått besked har tyvärr inte fått någon plats i nuläget. Vi kommer att lotta ut eventuella platser som blir lediga om ungdomar som blivit erbjudna tackar nej till sin plats.

Här kan du somgår i årskurs 9 på högstadiet ellerårskurs 1och 2 på gymnasiet söka praktikplats till sommaren. Du måste bo (vara folkbokförd) i Lunds kommun för att få söka. Platserna är begränsade. Enligt socialnämndens beslut går erbjudande om praktikplats i första hand till ungdomar som har särskilda behov och på grund av det kan stå längre från arbetsmarknaden och ha svårt att skaffa sommarjobb på egen hand.
Vi får hjälp av skola och socialtjänst att välja ut de ungdomar som är i störst behov av en praktikplats. När de prioriterade platserna är tillsatta lottas de resterande ut bland alla de andra som sökt.

Vi har praktikplatser inom vaktmästeri- och utomhusarbete, lokalvård, barnomsorg/fritidsverksamhet, äldreomsorg, idrottsföreningar, restaurang/café, hotell och övrigt inom service.

I dagsläget kan vi tyvärr inte erbjuda praktikplats till de ungdomar som inte har ett fullständigt personnummer bland annatpå grund avproblem med utbetalning av ersättning. Om ni vet med er att ett fullständigt personnummer är på gång under våren kan ni höra av er till Sommarpraktik i Lund via mail eller telefon för mer information. Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Praktikperioden är på tre veckor och arbetstiden är 6 timmar per dag för högstadieelever och 8 timmar per dag för gymnasieelever. Utöver den tiden ska du ha minst 30 minuters lunch. Tiden är förlagd mellan kl. 6.30 och kl. 20.00 måndag till fredag. Andra arbetstider kan förekomma, men du arbetar aldrig mer än 30 respektive 40 timmar per vecka. Praktikersättningen är 50 kronor i timmen för gymnasieungdomar och 45 kronori timmenför högstadieelever.

Perioder 2017
Period 1: 19/6-7/7
Period 2: 10/7-28/7
Period 3: 24/7-11/8

Sommarlovsentreprenörer!

Kommunen erbjuder också treveckorskursen "Sommarlovsentreprenörerna", där du får utveckla en idé till ett företag. Information finns i filmerna här!

> Kolla in filmerna om sommarlovsentreprenörerna!

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/sommarpraktik

Kontakt

Socialförvaltningen

Postadress: Socialförvaltningen, Box 1255, 221 05 Lund
Besöksadress:
 Brotorget 1, Lund
Telefon växel: 046-359 50 00 
E-post: socialforvaltningen@lund.se

Sommarpraktiken

Socialförvaltningen

Postadress: Sommarpraktik, Kristallen, Box 1255, 221 05 Lund
Besöksadress:Brotorget 1, Lund

Samordnare: Nora Al Barkawi
Telefon: 046-359 84 68
E-post:
nora.alberkawi@lund.se
Telefontid:Vardagar 1012