Skördefest i Stadsparken

Årets skördefest äger rum 23-24 september. På skördefesten kan du handla färska och förädlade gröna produkter, dela erfarenheter med andra odlare, prova på hantverk och åka hästdragen vagn. Har du egna äpplen, kom hit och gör äppelmust - ta med dunk!

Blir du hungrig finns flera matserveringar att välja mellan, och det mesta som serveras är självklart ekologiskt, närodlat och hemlagat.

Till utställare

Lundabor, föreningar, odlare, organisationer, hantverkare, musiker, sagoberättare, uppfinnare och många fler bjuds in till årets skördefest i Stadsparken 23-24 september 2017. Mer information om hur och när du kan anmäla dig kommer  under våren.

Tillsammans med massor av trevliga aktiviteter och fest är huvudsyftet SKÖRD och vi söker entreprenörer och entusiaster i närodlat och närproducerat: frukt, grönt, rotfrukter och vidareförädlat. Odlade produkter och andra matvaror måste vara närodlade, närproducerade och/eller ekologiska. Även hantverk av naturmaterial och visning av hantverkstekniker är välkommt liksom underhållning och aktiviteter av allehanda slag.

Föreningar och organisationer är välkomna att berätta om sin verksamhet företrädesvis inom den "gröna sektorn" och gärna med anknytning till olika former av odling som stadsodling, lokala samverkansprojekt och kooperativ.

Till alla odlare och säljare av giftfria och obesprutade grönsaker: dessa produkter får inte säljas som ekologiska om din odling inte är certifierad.

Vi behöver veta:

  • om du vill vara med och vad du gör: berättar om, förevisar, underhåller med, informerar om och säljer (ingen är med bara som försäljare, information om produkter, tekniker, hantverk etc är huvudsyftet)
  • om du behöver el och hur mycket, kassaapparat eller kyldisk eller... (går det att förladda kassaapparaten är det bäst)
  • om du behöver bord och stol eller om du har med eget
  • om du kommer att använda eget tälttak (3x3 m)om du vill stå bredvid någon vän, det kan vara trevligt och praktiskt.

Har du inte en tidsatt programpunkt eller har kommit överens med oss om annat ska du medverka under hela Skördefesten, det vill säga både lördag och söndag.

Det kostar inte pengar att medverka på Skördefesten, men det krävs å andra sidan god samarbetsvilja och att alla hjälps åt när det behövs. Skördefesten gör vi tillsammans!

Anmälan

Du som vill delta som utställare/försäljare, kontaka Kicki Bobacka: kicki.bobacka@gmail.com

 

 

 

Faktaansvarig: Tekniska förvaltningen

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/skordefest

Kontakt

Park och natur

Tekniska förvaltningen

Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon: 046–359 75 00, 35 50 00
E-post: tekniska.forvaltningen@lund.se
Felanmälan: www.lund.se/felanmalan eller app: Felanmälan Lunds kommun