Skördefest i Stadsparken

Årets skördefest äger rum 23-24 september. På skördefesten kan du handla färska och förädlade gröna produkter, dela erfarenheter med andra odlare, prova på hantverk och åka hästdragen vagn. Har du egna äpplen, kom hit och gör äppelmust - ta med dunk! Blir du hungrig finns flera matserveringar att välja mellan, och det mesta som serveras är självklart ekologiskt, närodlat och hemlagat.

Till utställare

Lundabor, föreningar, odlare, organisationer, hantverkare, musiker, sagoberättare, uppfinnare och många fler bjuds in till årets skördefest i Stadsparken 23-24 september 2017.

Tillsammans med massor av trevliga aktiviteter och fest är huvudsyftet SKÖRD och vi söker entreprenörer och entusiaster i närodlat och närproducerat: frukt, grönt, rotfrukter och vidareförädlat. Odlade produkter och andra matvaror måste vara närodlade, närproducerade och/eller ekologiska. Även hantverk av naturmaterial och visning av hantverkstekniker är välkommt liksom underhållning och aktiviteter av allehanda slag.

Föreningar och organisationer är välkomna att berätta om sin verksamhet företrädesvis inom den "gröna sektorn" och gärna med anknytning till olika former av odling som stadsodling, lokala samverkansprojekt och kooperativ.

Anmälan för utställare

Längre ner på sidan finns information om vem som kan delta, vilka riktlinjer som gäller för produkter, avgifter med mera. Sista anmälningsdatum:

  • Mat- och fikaservering senast 31 maj.
  • Övriga medverkande senast 23 augusti.

Anmälan görs till Kicki Bobacka: kicki.bobacka@gmail.com

För utställare: vi behöver veta

  • om du vill vara med och vad du gör: berättar om, förevisar, underhåller med, informerar om och säljer (ingen är med bara som försäljare, information om produkter, tekniker, hantverk etc är huvudsyftet)
  • om du behöver el och hur mycket, kassaapparat eller kyldisk eller... (går det att förladda kassaapparaten är det bäst)
  • om du behöver bord och stol eller om du har med eget
  • var du vill stå: Se karta nedan. Nummer 1-5 på kartan är utställar/försäljarområden. Önska och rangordna tre områden där du vill vara på skördefesten. Observera att el och egna tält bara finns på område 1 och 2. (om det blir regn, kommer tälttak att tillåtas överallt). Mat- och fikaserverare ska inte önska plats nu.

  • om du kommer att använda eget tälttak (3x3 m)om du vill stå bredvid någon vän, det kan vara trevligt och praktiskt.

Vi ser helst att du deltar båda dagarna för att besökarna ska få samma upplevelse både lördag och söndag. Om du inte har produkter för två dagar, eller av annan anledning bara kan delta en dag, hör av dig till oss.

Faktaansvarig: Tekniska förvaltningen

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/skordefest

Kontakt

Park och natur

Tekniska förvaltningen

Besöksadress:Brotorget 1, Lund
Telefon:046-359 75 00 och 046-359 50 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se
Felanmälan:www.lund.se/felanmalan eller app: Felanmälan Lunds kommun