Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Vill du ha en utbildning som är vidöppen för framtiden? En bred kompetens och en allmänbildning som kan ta dig åt alla möjliga håll i världen? Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en riktigt bra grund att stå på.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Programmets ämnen knyter an till det breda samhällsvetenskapliga området. Samhällsvetenskapen löper som en röd tråd genom hela utbildningen och vi strävar efter att samverka mellan olika ämnen så att du får en helhet i dina studier.

På Polhemskolan kan du välja någon av de två nationella inriktningarna:

  • Beteendevetenskap

  • Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet på Polhem ger dig en stor valfrihet att kombinera din egen utbildning utifrån intressen och egna tankar inför framtiden. Det är en fördel om du är allmänt nyfiken och fascineras av att söka svaren på ständigt nya frågor. Här får du lära dig att lära – för livet.

Vi arbetar med datorer inte bara för att leta fakta utan även för att sedan presentera informationen med hjälp av modern medieteknik. Att öka din förmåga att kommunicera är viktigt inför morgondagens samhälle.

Behovet av goda språkkunskaper växer i dagens globala samhälle. På Samhällsvetenskapsprogrammet läser du minst ett modernt språk förutom engelska, och på Polhem kan du välja mellan franska, tyska, spanska, danska, italienska, kinesiska och japanska.

Vår egen Europaprofil ger dig en unik möjlighet att läsa språk. Du får dessutom studera en termin antingen i London, Paris eller Madrid.

Har du frågor om Samhällsvetenskapsprogrammet? Då är du välkommen att kontakta:

Biträdande rektor
Linus Persson
046-359 43 82
linus.persson@lund.se

Biträdande rektor
Mats Månsson
046-359 35 81
mats.mansson@lund.se

eller

Studie- & yrkesvägledare
Anita Berggren
046-359 73 19
anita.berggren@lund.se