Handboll

Handbollsgymnasiet har sina handbollsträningar i Bollhusets A och B-hall. För NIU elever använder vi även Sparbanken Skåne Arena A. Utöver våra bollhallar har du även träningar i ett välutrustat gym, friidrottshall och judomatta. Under uteperiod är vi ibland på löparbanor på Centrala idrottsplatsen.

 

Träning

Elever som läser kurserna Idrott och hälsa 1-2 specialisering handboll tränar tisdag och torsdag morgon 08:00-09:15. Ett pass handboll och ett övrigt pass med fysutbildning m.m. Pojkar och flickor tränar oftast var för sig.

Är du NIU-elev är du schemalagd tisdag, onsdag och torsdag morgon 08:00-09:15.

NIU årskurs 1: tisdag handboll, onsdag handboll till och med vecka 45 och därefter individuell träning utifrån din kravprofil samt torsdag morgon Tränings- och tävlingslära 1.

NIU årskurs 2: tisdag handboll, onsdag Träning- och tävlingslära 1 och torsdag individuell träning utifrån din kravprofil.

NIU årskurs 3: Individuellt träningsupplägg 2 pass i veckan i kursen Tränings-och tävlingslära 2. De två träningspassen genomför du mellan 08:00 och 09:15.

SM för handbollsgymnasier

I maj månad varje år spelar vi SM för handbollsgymnasier. De sista tre åren har Polhemskolans handbollsgymnasium varit bäst i denna turnering.

Studieutbud

Du kan kombinera handbollsstudierna med alla gymnasieprogram som Polhemskolan erbjuder.

Kontakt:

Ansvarig instruktör
Göran Larsson
046-359 73 53

goran.larsson@lund.se

Instruktör

Göran Larsson Dragan Brljevic Johanna Wiberg
Göran Larsson Ola Månsson Dragan Brljevic Johanna Wiberg
Zoran Roganovic Erik Sunesson    
Zoran Roganovic Erik Sunesson    

Kontakt

Polhemskolan

Besöksadress: Trollebergsvägen 41, Lund
Telefon reception: 046-359 73 10

Öppettider reception: vardagar 08–15