Hippologigymnasiet - OBS! Detta program startar inte hösten 2021!

OBS! Detta program startar inte hösten 2021! Hippologigymnasiet är landets enda Naturvetenskapliga program med hästprofil. Hippologi är läran om hästen – dess träning och skötsel.

Det är hästcentrat Flyinge som i samarbete med Lunds kommun skapat detta unika gymnasieprogram med hippologisk profil. Utbildningen är en särskild variant av NA-programmet godkänd av Skolverket. Gymnasiet tar även emot elever från de andra nordiska länderna.

Gymnasiegemensamma ämnen och programgemensamma karaktärsämnen läser du hos oss på Polhemskolan. För dig som hippologielev finns också möjlighet att läsa ridning och körning som individuellt val. Hippologigymnasiet förbereder dig för vidare universitetsstudier eller vidare arbete eller studier inom hästnäringen. Kanske är målet veterinär, hippolog eller agronom?

Som gymnasist på hippologigymnasiet har du möjlighet att bo på Flyinge där du även läser hästrelaterade kurser en dag i veckan. Att få studera på Flyinge ger dig tillgång till de mest meriterade lärarna och tränarna, den mest kompletta studiemiljön för hippologiska studier och alla hästnäringens evenemang.

Har du frågor om Hippologigymnasiet? Då är du välkommen att kontakta:

Jessika Franzén
Biträdande rektor NA, samt NA-Hippologi
046-359 35 97
jessika.franzen@lund.se

eller

Annethe Yng, Skolchef Flyinge
annethe.yng@flyinge.se 

samt

Connie Carlson, Studie- och yrkesvägledare Naturvetenskapsprogrammet
046-359 73 48
connie.carlson@lund.se