Hantverksprogrammet (HV)

På Polhemskolan kan du gå grundutbildningen för att bli frisör. Utbildningen har ett gott renommé - bland våra före detta elever finns svenska mästare.

Hantverksprogrammet FrisörPå hantverksprogrammet får du lära dig allt vad en frisör måste kunna inom teori, traditionella och moderna yrkeskunskaper samt avancerade tekniker. Undervisning i make up ingår som är anpassat för frisörer; här vi tar in extern expertis, likaså vid hårförlängning. Du tränar på kunder på vår kundmottagning och har även praktik på salong. Vår APL-samordnare hjälper dig att hitta en praktikplats.

Är du social, kreativ och tycker om att jobba med människor är detta en utbildning som passar dig!

I kursen Entreprenörskap lär du dig och får en inblick i att starta och driva egen salong samt genomför en catwalk-visning där du förutom att jobba på levande modeller även får kunskaper i process- och marknadsföring.

När grundutbildningen på gymnasiet är klar har du möjlighet att avlägga ett praktiskt delprov och ett teoriprov. Efter det följer arbetstimmar på en salong innan du kan göra gesällprov som sedan är ett intyg på att du är en yrkesskicklig frisör. Med gesällbrevet i din hand är du behörig frisör och har rätt till full lön enligt branschens kollektivavtal.

Parallellt med dina programgemensamma ämnen läser du programfördjupningar. Som individuellt val kan du skaffa dig grundläggande behörighet till högskolestudier och universitet.

Precis som på alla våra program är samtliga lärare på frisörutbildningen behöriga och innehar lärarlegitimation.

Du får även besöka mässor, gå på visningar och göra studiebesök.

Vi tar endast in 18 elever per år.

Har du frågor om Hantverksprogrammet? Då är du välkommen att kontakta:

Åsa Narin, biträdande rektor
E-post: asa.narin@lund.se
Telefon 046-359 44 81

Tanja Olsson, studie- & yrkesvägledare
E-post: tanja.olsson@lund.se
Telefon:046-359 73 52