Förbud mot diskriminering & likabehandlingsplan

Polhemskolan tar avstånd från alla former av kränkningar i enlighet med Diskrimineringslagen SFS 2008:567 och Skollagen SFS 1985:1100 14 a kap. om kränkande behandling.

Skollagen och läroplanen säger att alla som arbetar i skolan ska:

• Medverka till att utveckla elevens känsla för samhörighet, solidaritet och ansvar för människor även utanför den närmaste gruppen.
  • Verka i demokratiska arbetsformer där elever, personal och föräldrar har inflytande och är delaktiga.
  • Förankra de demokratiska värdena i syfte att utveckla demokratiska samhällsmedborgare.
  • Aktivt motverka alla former av trakasserier och annan kränkande behandling av individer eller grupper.
  • Visa respekt för den enskilda individen, och i det vardagliga arbetet utgå från ett demokratiskt förhållningssätt.

Lagarna ställer också krav på att varje skola ska arbeta aktivt och målinriktat för att motverka diskriminering, trakasserier och kränkande behandling.

Polhemskolan

Besöksadress: Trollebergsvägen 41, Lund