Om skolan

Fler än 2000 elever tillbringar sina dagar på Polhem, och för oss är varje enskild elev unik. Ingen är som du. Ingen kommer att få uppleva exakt samma livsäventyr som du i framtiden, ett äventyr som ofta börjar på gymnasiet.

Vi vill att du ska få all den uppmärksamhet och det fokus som behövs för att du ska uppnå just ditt ”bästa”.

Polhemskolan är uppbyggd med varje elevs bästa för ögonen. Lärarna är organiserade i arbetslag för att kunna möta behoven. Vi lägger schemat utifrån elevernas behov och är aktiva i vår elevvård.

Du får änglavakt
Våra mentorer – varje klass har sin egen – agerar direkt när någon behöver hjälp, och samarbetar med eleverna för att stärka sammanhållningen och gemenskapen i klassen. Vi vågar säga att Polhem gör allt för att verkligen se och möta varje enskild elevs behov.

Ditt eget kvarter
Du har alltid tryggheten i din klass. Den är viktigast av allt och vi arbetar hårt för att den ska fungera. Varje program har dessutom sitt eget ”kvarter” där du snabbt känner dig hemma – som en liten skola i skolan. Men alldeles runt hörnet öppnar sig ett myller av olika människor. Det är nästan alltid något på gång. Möten, diskussioner, liv och rörelse.

Polhemskolan

Besöksadress: Trollebergsvägen 41, Lund