Välkommen till Biblioteket!

Biblioteket är en resurs för skolans elever och personal, mycket kan du nå hemifrån

Polhems bibliotekspersonal läsåret 2021-22 står vid tegelvägg. Från vänster Miranda Andersson, Lotta Davidson-Bask, Agnes Kauranen och Liv Estberger.

Biblioteket är öppet alla skoldagar 7.30 – 16 samt onsdagar till 17.30. Vi finns på andra våningen i byggnad 8, mitt i skolan. Den digitala delen av biblioteket når du via din elevdator överallt på skolan. De flesta resurserna nås hemifrån med din personliga inloggning. En guide till hur du loggar in hemifrån finns längre ner på sidan. Där finns även en länk till bibliotekets Google site med resurser som är kopplade till olika skoluppgifter.


I biblioteket kan du läsa dagstidningar och tidskrifter, sitta och plugga, få tips om bra böcker och låna såklart. Alla på skolan får automatiskt ett konto som ger tillgång till bibliotekets resurser. Som elev på Polhem kan du läsa Sydsvenskan i din mobil eller dator. Fråga oss i biblioteket om inloggningsuppgifter.

Om du har någon läsnedsättning och behöver talböcker kan biblioteket ge dig inloggning till Legimus, Myndigheten för tillgängliga medier. Med eget konto på Legimus kan du själv ladda ner böcker till din mobil eller dator.

Mediateket med läromedelssupport finns en trappa upp. Där finns arbetsplatser och datorer med program för design och bildhantering samt skrivare och kopieringsmaskin.

Biblioteket är en pedagogisk resurs för elever och personal på skolan. Syftet med biblioteksverksamheten är att alla elever ska nå ökad måluppfyllelse. För att alla elever ska få samma tillgång till skolans resurser finns en handlingsplan för biblioteksverksamheten. Planen finns som en pdf-fil längre ner på sidan. Biblioteket samarbetar med lärarna och undervisar i informationshantering och källkritiskt förhållningssätt. Polhemskolan har för sjätte året i rad tilldelats utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass.

Kontaktinformation:

Telefon 046-359 73 44
bibliotek.polhem@lund.se

Agnes Kauranen, bibliotekarie
agnes.kauranen@lund.se
Telefon 046-359 73 44

Lotta Davidson-Bask, bibliotekarie
lotta.davidson-bask@lund.se
Telefon 046-359 73 44

Jens Mattsson, bibliotekarie - Tjänstledig läsåret 21-22
jens.mattsson@lund.se
Telefon 046-359 96 17

Miranda Andersson, biblioteksassistent
miranda.andersson@lund.se
Telefon 046-359 43 09

Maria Lavman Vetö, läromedelssupport, mediatek
maria.lavmanveto@lund.se
Telefon 070-943 28 16