Särskilt boende Sakförarevägen 36

Sakförarevägen 36 är ett särskilt boende för personer med funktionsvariation.

Gruppboendet Ladugårdsmarken och trädgårdenBoendet har sex lägenheter, för män och för kvinnor. Lägenheterna har två rum, stor toalett med dusch och en liten köksdel med spis/ugn och kylskåp. Lägenheten är cirka 43 kvadratmeter.

Du har inflytande över din vardag

Vi arbetar återhämtningsinriktat, för att skapa en trygg, stabil och hoppfull miljö där de boende ges möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. De som bor på Sakförarevägen har möjlighet till stort inflytande över sin vardag och är delaktiga i matlagning, inköp och städning av allmänna utrymmen.

Husmöte hålls minst varannan månad eller vid behov, där personalen informerar om olika saker och de boende kan ta upp om det är något de undrar över eller vill förändra i boendet. 

Detta ingår i hyran

I hyran ingår en avgift för mat och diverse förbrukningsartiklar som rengöringsmedel, hushålls-och toalettpapper och dagstidning. I hyran ingår även el, värme och vatten. Personalen stöttar de boende i deras vardag med social samvaro, städ, tvätt, hygien och matlagning mm.

Detta står du själv för

Den boende står själv för hemförsäkring samt möblering av lägenheten.

Vi som möter dig

På Sakförarevägen arbetar sju handledare och en enhetsadministratör. Personalen bemannar boendet dygnet runt, mellan  klockan 23 till klockan 07 har personal sovande jour, vilket innebär att personalen har rätt att sova men är tillgänglig  om någon behöver hjälp.

Kontakt

Adress: Sakförarevägen 36, Lund
Telefon: 046-359 68 76

Besöksadress och postadress till brukarna: Sakförarevägen 36, 226 57 Lund
Postadress till verksamheten: Socialförvaltningen, Box 1255, 221 05 Lund

Enhetschef
Eva Maria Lanemar
Telefon: 046-359 91 28
E-post: evamaria.lanemar@lund.se