3 maj, 2019

Varje år hjälper vi många barn och unga att hitta ett familjehem, när de av olika anledningar inte kan bo med sina föräldrar. Har du också plats i ditt hem och i ditt hjärta för ett barn eller en ungdom som behöver trygghet?

Familjehemmet kan vara en familj eller en ensamstående som har tid och plats i sitt hem och i sitt hjärta för fler familjemedlemmar. Våra familjehemssekreterare som lägger ner mycket tid på att matcha barnet med rätt familj. Vi följer också upp hur det går och samarbetar med alla våra familjehem som har barn hos sig. 

”Ibland träffar vi barnen även efter att de blivit vuxna. En gång träffade jag en kille på tåget som jag haft kontakt med länge. Nu är han vuxen, utbildar sig och har skaffat sig ett väldigt bra liv. Som familjehem har du möjlighet att verkligen göra skillnad för ett barn. Och vi behöver fler bra familjehem.” Lotta och Urban är två av våra familjehemssekreterare som varje år hjälper flera lundabarn att hitta familjehem när av olika anledningar inte kan bo kvar hemma. Se den filmade intervjun med dem här. 

”Med sunt förnuft och ordnat inombords är vi övertygade om att nästan alla kan klara av att vara familjehem. Barnet ska känna att vi är inte här för att konkurrera med dina biologiska föräldrar, vi vill bara hjälpa i en svår situation.”  Kajsa och Calle är familjehem för ett av de barn i Lund som av olika anledningar inte kan bo med sina föräldrar. Se den filmade intervjun med dem här.

Har du också plats i ditt hem och i ditt hjärta för ett barn eller en ungdom som behöver trygghet?

Läs mer om hur du blir familjehem och se fler intervjuer med familjehem här. 

Kontakt

Vård- och omsorgsförvaltningen

Besöksadress: Bangatan 10 a, Lund
Postadress:
Box 41, 221 00 Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:
vardochomsorg@lund.se

Socialförvaltningen

Postadress: Socialförvaltningen, Box 1255, 221 05 Lund
Besöksadress:
Brotorget 1, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:socialforvaltningen@lund.se

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se