Gruppbostad

Om du har en funktionsnedsättning och ditt behov av omvårdnad, tillsyn och trygghet inte längre kan tillgodoses i ditt hem har du möjlighet att ansöka om bostad med särskild service enligt LSS.

Inga besök i gemensamhetsutrymmen fram till 30 september

För att minska risken för smittspridning tar vi inte emot några besök i de gemensamma utrymmen på våra gruppbostäder. Vill någon ha besök av dig i sin lägenhet går det förstås bra.

Läs mer om hur Lunds Kommun arbetar med coronaviruset i LSS-verksamheterna

Gruppbostad

I en gruppbostad finns som regel sex lägenheter, en gemensamhetslokal med kök och personalutrymme. Personalen finns i gruppbostaden så att du lätt ska få hjälp. De kan också följa med dig på olika aktiviteter.

Lägenheten är på cirka 50 kvadratmeter och har ett eller två rum, kök och badrum. Köket kan vara ett separat rum eller en köksdel i vardagsrummet. Du kan nå gemensamhetslokalen direkt från din lägenhet. Gruppbostaden kan finnas i ett flerfamiljshus eller i ett friliggande hus.

I den gemensamma lokalen kan du, tillsammans med övriga boende och personal äta, se film, spela spel och umgås. Du kan välja att äta alla eller vissa måltider i din egenlägenhet.

Hur ansöker jag om gruppbostad?

Vill du ansöka om gruppbostad vänder du dig till en LSS/SoL-handläggare. Insatsen är behovsprövad.

Kontaktuppgifter till LSS/SoL handläggare

Önskar du byta boende gör du det på blanketten Önskemål om byte av boende LSS  

Kontakt gruppbostäderna

Här hittar du kontaktuppgifter till gruppbostäderna