Fritidsverksamhet

Fritidsverksamheten erbjuder mötesplatser, fritidsrådgivning och fritidsaktiviteter. Vårt uppdrag är att hjälpa personer till en meningsfull fritid.

Fritiden ger glädje, avkoppling, gemenskap och spännande utmaningar. Genom att delta i fritidsaktiviteter ökar livskvalitén, den sociala gemenskapen och delaktigheten i samhället. Fritidsverksamheten riktar sig till personer inom LSS (Lag om Stöd och Service till vissa funktionshindrade):

  • I Lunds kommun: personer från 13 år
  • I Staffanstorps kommun: personer som gått ut gymnasiet

Programblad Mötesplats F30 september 2020

Kontaktuppgifter till oss finns längst ned på sidan.

Fritidsverksamheten har sommarstängt den 20 juli - 10 augusti.

Hjärngänget

Hjärngänget är gruppen för dig som i vuxen ålder har fått en förvärvad hjärnskada eller som har en stor och varaktig funktionsnedsättning som inte beror på normalt åldrande. I gruppen får du möjlighet att träffa och umgås med andra. Du kan köpa fika hos oss. 

När?
Måndagar med start 7 september -  14 december kl. 12.30 – 15.30

Var?
Mötesplats F30, Fäladstorget 30, Lund

Visa Mötesplats F30 på karta

Kostnader
Att delta i gruppen kostar ingenting. Vill du fika eller om ni väljer att göra någon aktivitet som har en kostnad betalar du själv. Fika betalar du kontant. Vi har inte möjlighet att fakturera.

Aspergergruppen

På grund av coronaviruset är Apsergergruppen inställd tills vidare. 

Följ Fritidsverksamheten på Facebook och Instagram

Följ oss på Facebook för att få tips om våra aktiviteter. På Instagram visar vi foton från våra aktiviteter och annat kul som händer.

Följ oss på Facebook

Följ oss på Instagram

Fritidsrådgivning

Vi fritidsutvecklare arbetar med individuell fritidsrådgivning för personer som bor i Lunds kommun.Vi ser till dina enskilda behov och önskemål.

Det går att boka tid med oss för möte. Där går vi igenom hur fritiden ser ut idag och pratar också om nya aktiviteter.

Fritiden innebär många olika utmaningar. För att du som har en funktionsnedsättning ska kunna delta i det fritidsutbud som finns behöver du information och kunskap. Du ska ta olika beslut, förbereda dig och ta kontakt med aktivitetsledare. Det ska också finnas rätt stöd för att du ska känna dig trygg. Allt detta planerar du tillsammans med oss.

Kontaktuppgifter till oss hittar du längst ned på sidan.

Kamratkortet - betala för en, ha kul tillsammans

Att ta del av olika kultur- och fritidsverksamheter utan stöd är inte alltid så lätt för människor i funktionssvårigheter. För att underlätta detta finns ett Kamratkort som innebär att människor i funktionssvårigheter får ta med sig en stödperson gratis till olika verksamheter i Lund.

Kortet är personligt och innehavaren väljer själv vem hon eller han vill ska följa med. Anställda stödpersoner får följa med, men tanken är att kortet ska underlätta kontakter med ideellt stödjande kompisar och vänner.

Läs mer om Kamratkortet här

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/fritidsverksamhet