ACT - Kurs i att hantera stress och främja hälsa

Under kursen undersöker vi vad som händer i kroppen när vi blir stressade eller känner andra obehagskänslor. Kursen är en del av Unga vuxnas verksamhet och riktar sig till unga mellan 16-29 år.

Vi arbetar också med olika strategier för att hantera dessa känslor - till exempel genom övningar i medveten närvaro och acceptans. Ett viktigt moment i kursen är att ta reda på hur vi vill att våra liv ska se ut.

ACT – Att hantera stress och främja hälsa – ger dig som deltagare enkla verktyg att hantera den stress som är ofrånkomlig i vårt dagliga liv.

Vad kostar det?

Det är gratis! Vid utbildningen får du tillgång till en webbapp som innehåller övningar i medveten närvaro. Vill du arbeta vidare på egen hand efter kursen kan du enkelt göra det genom att köpa boken "Tid att leva" av Fredrik Livheim, Daniel Ek och Björn Hedensjö (se länk under relaterad information).

Aktuella kursdatum

Nästa kursstart är torsdagen den 7 oktober.

Övriga tillfällen hålls dessa datum:

  • Träff 2: 14 oktober
  • Träff 3: 21 oktober
  • Träff 4: 28 oktober
  • Träff 5: 11 november
  • Träff 6: 18 november
  • Träff 7:  25 november

Varje träff är två timmar lång och pågår mellan klockan 14.45-16.45.

OBS! Kursen planeras i nuläget att genomförs på plats i Unga vuxnas lokaler men om restriktioner kopplade till pågående pandemi skulle förändras kan kursen komma att istället genomföras digitalt.

Kursplats

Unga vuxna, Magle Stora Kyrkogata 5, Lund. 

Samling i konferensrummet på Unga vuxna. Rummet hittar du direkt till vänster när du kommer in i väntrummet. För att minska risken för trängsel i våra lokaler ber vi dig att komma i nära anslutning till kursstart samt att du går direkt in konferensrummet där kursen hålls.

Anmälan och information

Anmälan görs via Lunds kommuns e-tjänst, följ länken nedan och fyll i anmälningsformuläret. Vi återkommer till dig så snart vi kan med en bekräftelse på din anmälan.

För att minska risken för smittspridning av Covid-19 ber vi dig att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation om att stanna hemma även vid lättare förkylningssymtom. Vi är även tacksamma om du håller fysisk distans till både personal samt andra kursdeltagare under ditt besök hos oss.

Anmäl dig till kursen ACT

Har du frågor om kursen kan du kontakta oss på Unga vuxna via

Kursarrangör: Unga Vuxna-mottagningen i Lund