Föräldrautbildning COPE

COPE står för The Community Parent Education Program och vänder sig till dig som har fastnat i negativa mönster och behöver nya verktyg för att hantera vardagsproblem och konflikter med ditt barn.

På kursen får du lära dig olika strategier, bland annat hur du kan uppmuntra och berömma ditt barn för att uppnå ett bättre samspel. Träffarna följer ett strukturerat upplägg. Vi går igenom nya strategier vid varje träff. Vi utgår från korta filmsekvenser som vi diskuterar. Hemuppgifter utifrån det egna barnet ingår i kursen. Forskning visar att de som gått föräldrautbildning i COPE har bättre förmåga att lösa problem och färre konflikter med sina barn.

En COPE-kurs omfattar nio gruppträffar. Varje träff är på två timmar inklusive fika.

Du kan även delta i Cope på nätet, en internetbaserad föräldrautbildning. Utbildningen består av sju olika avsnitt på 1-2 timmar vardera. Du får möljighet att prata med oss inför, under och efter utbildningen, antingen i ett vanligt möte eller via Skype eller telefon. 

Vem kan gå kursen?

Du som har barn i åldern 3-12 år eller tonårsbarn och bor i Lunds kommun.

Aktuella kursdatum

Cope för tonårsföräldrar startar torsdagen den 30 september klockan 16.00-18.00, på kommunhuset Kristallen, Brotorget 1. Kursen fortsätter under hösten, med uppehåll vecka 44, samma veckodag och tid.

Du kan även delta i en internetbaserad utbildning i Cope:

  • COPE på nätet, en internetbaserad föräldrautbildning för föräldrar med barn 3-12 år.
  • COPE på nätet, en internetbaserad föräldrautbildning för föräldrar med tonårsbarn 13-17 år

Anmäl ditt intresse till cope@lund.se 

Anmäl dig här

Anmälan till COPE föräldrautbildning

Kontakta oss på cope@lund.se eller telefon: 046-359 59 37

Relaterad information

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/cope