Solbacken

Solbackens äldreboende drivs av Vardaga på uppdrag av Lunds kommun och ligger i de östra delarna av Lund.

Besök på våra boenden

Besöksförbudet är hävt och vi är glada för att våra boende äntligen kan träffa nära och kära inomhus igen. Samtidigt måste vi nu alla ta vårt ansvar för att skydda våra äldre och minimera risken för smittspridning.

Läs mer om hur besöken på våra äldreboenden fungerar

Lägenheterna

Solbacken är byggt år 2006 och består av 6 avdelningar i 3 plan, 48 lägenheter varav 32 är för personer med demenssjukdomar. Lägenheterna är 35 kvadratmeter stora och består av ett rum som möbleras av hyresgästen med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Lägenheterna är utrustade med mikrovågsugn, kylskåp, trygghetslarm, internetuppkoppling och egen toalett med dusch.

På födelsedagar eller vid andra tillfällen när det egna rummet inte räcker till, kan du låna en lokal.

Personal

Undersköterskor finns tillgängliga dygnet runt. Sjuksköterskor finns i huset dagtid medan gemensam sjuksköterska för Vardagas boende finns att nå under övrig tid. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns i tjänst inom Vardagas boende måndag till fredag.

Aktiviteter

Dagliga aktiviteter som exempelvis bingo, tipsrundor, blomsterbindning, promenader, tidningsläsning, underhållning, spel och gymnastik.

Avgifter

Du som hyresgäst betalar för hyra, service, omvårdnad och måltider. I måltiderna ingår frukost, lunch, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika. Hur mycket du betalar räknas ut baserat på din inkomst.

Du står även själv för kostnader så som läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefonabonnemang och tidningsprenumerationer.

Läs mer om avgifter för äldreomsorg

Kontakt

Adress: Astrid Lindgrens väg 3, 224 66 Lund 

Visa Solbacken på karta

Verksamhetschef: Irene Stenberg 
Telefon: 046-19 23 58, 0733-27 16 11 
E-post: irene.stenberg@vardaga.se

Sjuksköterskeexpeditionen: 046-19 23 59