Digitala Träffpunkten

Välkommen till Digitala Träffpunkten! Här träffar du oss som jobbar på träffpunkterna för seniorer i Lunds kommun, njuter av härlig musik, föreläsningar, pyssel och andra aktiviteter. Precis som på våra andra träffpunkter, fast digitalt.

Följ oss gärna på Youtube så missar du aldrig en uppdatering från Digitala Träffpunkten. Där kan du också lämna kommentarer om vad du tycker om våra filmer. Du kan också se alla våra filmer direkt här nedan.

Följ Digitala Träffpunkten på Youtube

Senaste uppdateringen

Tisdagen är minsann ingen vanlig dag, för det är brandvarnarens dag! Nu när juleljusen lyser upp mörkret i vart och vartannat hem är det  viktigare än någonsin att vi ser över brandsäkerheten i våra hem. Kunskap om brandsäkerhet räddar liv och blir allt viktigare i takt med en stigande ålder.
Därför har vi spelat in denna viktiga föreläsning, ett samarbete mellan Digitala Träffpunkten och Räddningstjänst syd. Föreläsningen riktar sig specifikt till dig som senior och ger dig tips och råd kring hur du gör ditt hem brandsäkert.

 

Torsdagen är inte heller en vanlig dag utan då uppmärksammar vi Frivilligdagen! I filmen ”Frivilligkraft” får du möta volontären Johanna och stödtagare som beskriver den hjälp som de fått. Frivilligkraft, där du kan anmäla dig som volontär för att stötta medborgare som i coronavirusets spår behöver assistans med enklare vardagsärenden som exempelvis matinköp.
I filmen ”Tack till våra frivilliga!” vill vi på Digitala Träffpunkten, dagen till ära, rikta ett stort tack till alla er frivilliga! Vårt arbete hade inte varit möjligt utan alla frivilliga som bidragit med innehåll.
Det är många som på olika sätt behöver stöd och det är många som är villiga att ge stöd i form av frivilligarbete. Den 3 december riktar vi lite extra ljus i höstmörkret på de frivilliga som dagligen underlättar människors vardag. Den 3 december mellan klockan 16.00–18.00 firar vi allt det fantastiska arbete och den otroliga hjälp som våra frivilliga erbjuder de som behöver det mest.
Allting kommer att sändas live på lund.se/frivilligdagen, missa inte detta!

lund.se/frivilligdagen

Individanpassat brandskydd

Gröna juldekorationer

Boktips 4

Rollatortips

Föreläsning om yrsel

Föreläsning med ortoped

Träning på utegym

Kost med Livsmedelsakademin

Gör dina egna julkort

Visfestivalen den 4

Visfestivalen del 3

Föreläsning om läkemedel

Föreläsning med dietist

Fallträning med LUGI judo

Balans- och styrketräning

Äldre videor

Äldre videor
Allmännyttigt
Boktips
Föredrag, vandringar och studiebesök
Hantverksskola
Musik
Quiz
Recept
Träning och avslappning

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/digitalatraffpunkten