Länk till startsidan

E-hemvården vinner medarbetarpriset för innovation

Lunds kommun prisar nytänkande och mod med Medarbetarpriset i kategorin Innovation, och i år går det prestigefyllda priset till E-hemvården, en enhet inom vård- och omsorgsförvaltningen. Med fokus på innovativa lösningar och smarta arbetssätt har E-hemvården inte bara höjt kvaliteten på sin verksamhet, utan även effektiviserat arbetet för att skapa en mer självständig och trygg miljö för sina brukare.

Fem personer står på rad. De håller i en stor check med texten "Vinnare medarbetarpris Innovation" och en blombukett.

Med en framåtblickande inställning har E-hemvården inte bara omdefinierat sina arbetssätt utan också skapat ett helt nytt hemvårdsområde som omfamnar teknologin. Genom att integrera videosamtal i sina insatser har de öppnat upp för en närmare och mer flexibel relation med brukarna. Teamet bakom E-hemvården har alltid hållit målgruppen i fokus, vilket har resulterat i en känsla av trygghet, flexibilitet och viktigast av allt, självständighet.

Ökad valfrihet och självständighet

E-hemvården har tagit steget in i framtiden med sitt digitala hemvårdsprojekt, som använder sig av surfplattor för att utföra insatser. Tanken är att erbjuda invånarna i Lund ökad valfrihet och självständighet när det kommer till hemvårdsinsatser. Genom frivilliga videosamtal skapar de en plattform där brukarna kan känna sig trygga och samtidigt dra nytta av en modernare och effektivare vård.

Teamet bakom E-hemvården har visat mod och nytänkande i sitt arbete. Samordnare André Leander, enhetschef Ann-Christin Clarén, undersköterska Annica Lundblad, arbetsledare Patrik Cronqvist och systemtekniker Marika Moreau har tillsammans byggt upp och drivit detta innovativa projekt. Deras gemensamma ansträngningar har inte bara satt Lund på kartan när det gäller digital hemvård, utan också skapat en ram för framtida förbättringar inom sektorn.

Priset är kompetensutveckling

Medarbetarpriserna introducerades 2020 för att uppmärksamma och belöna initiativ som leder till smartare användning av resurserna i Lunds kommun. E-hemvården är en av de framstående finalister i kategorin Innovation, där vinnaren kommer att tilldelas en prissumma på 10 000 kronor för kompetensutveckling. Det är ett erkännande av det mod och de nytänkande arbetssätt som har implementerats för att skapa en bättre och mer effektiv vård och omsorg.

Den digitala hemvården är på stark frammarsch i Lund, och E-hemvården strävar efter att utföra över 200 000 digitala hembesök årligen. Genom att tilldela surfplattor till brukarna har de redan lyckats genomföra de första digitala insatserna. Niclas Snygg, verksamhetschef för Hemvård rehabilitering och service för seniorer, betonar att digitala hembesök inte bara ökar tryggheten och självständigheten för invånarna, utan också gör hemvården mer effektiv.

Inspiration för andra kommuner

E-hemvården har inte bara öppnat upp för nya möjligheter inom hemvården utan har också blivit en inspirerande förebild för andra kommuner. Genom att lyfta fram mod, nytänkande och en stark vilja att förbättra, har de skapat en plattform för framtidens vård och omsorg. Med Medarbetarpriset i Innovation erkänns och firas E-hemvårdens banbrytande arbete, som inte bara gynnar verksamheten utan framför allt skapar positiva förändringar för brukarna i Lunds kommun.

Priser som Lunds kommun delar ut

Uppdaterad:

Dela sidan: