Länk till startsidan

Fler yrkeshögskolor i Lund gynnar både företag och invånare

Genom YH Lund vill vi hjälpa företag med kompetensförsörjning och samtidigt få fler kommuninvånare i arbete.

YH Lund informerar och inspirerar kommunens arbetsgivare att använda yrkeshögskoleutbildningar (YH) som ett verktyg för att lösa deras kompetensförsörjningsbehov. Ambitionen är att göra möjligheterna med YH mer känt bland arbetsgivarna samt att få fler YH-utbildningsplatser inom Lund och närområdet. På sikt ska det också leda till fler lundabor i arbete.

9 av 10 som går en YH-utbildning (yrkeshögskoleutbildning) har jobb inom ett år efter examen. En YH-utbildning är ofta 1-2 år lång och teori varvas med praktik. Praktiken som kallas LIA (lärande i arbete) är förlagd på en arbetsplats och ett mycket viktigt inslag i utbildningen.

Webbinarium om YH-utbildningar i Lundaområdet

Den 7 mars 2024 anordnades ett webbinarium om YH där vi bland annat presentade ett 15-tal utbildningar som arrangeras av olika aktörer i Lundaområdet. Ta del av webbinariet i efterhand:

Inspelning: Webbinarium om YH-utbildningar i Lundaområdet

Via Yrkeshögskolan kan du hitta alla YH-utbildningar som finns, både på distans och på plats:

Yrkeshögskolan

Om YH Lund

YH Lund drivs av näringslivsenheten, utbildningsförvaltningen och arbetsmarknads- och socialförvaltningen tillsammans i Lunds kommun. Projektet pågår mellan hösten 2022 till sommaren 2024 och ska även undersöka hur arbetet kring yrkeshögskoleutbildningar kan bli en del av kommunens ordinarie verksamheten.

Är du nyfiken på YH Lund?

Kontakta projektledare Madelene Larneby: madelene.larneby@lund.se.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?