Varning för storm under söndag och natt mot måndag

8 februari, 2020

Uppdaterad 2020-02-09: SMHI har utfärdat en klass-2 varning för Skåne för söndag eftermiddag fram till och med natt mot måndag. Det innebär att det kommer bli väldigt blåsigt i Skåne.

Som mest kommer det blåsa sydvästlig vindar med mycket hårda vindbyar 21-24 m/s. Från kvällen stormbyar 25-27 m/s i den södra delen.

En klass-två varning innebär enligt SMHI:s definition att vädret kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Här kan du läsa SMHI:s varning för Skåne.

Förbered dig!

Ta in eller surra fast lösa föremål på uteplatser och balkonger. Se också över byggnadsställningar och andra tillfälliga konstruktioner. Enligt Skånetrafiken kommer stormen att påverka främst tågtrafiken och en del avgångar är inställda. Kontrollera därför gärna status på vägar och trafik om du ska resa. Trafikinformation från Skånetrafiken hittar du här.

Det här innebär en klass-2 varning för storm:

Vindbyar från 25 m/s upp til 30 m/s. Skador på byggnader med risk för kringflygande föremål. Större skador på skog och risk för störningar i trafik samt el- och teleförsörjning. Om prognosen ändras till 30 m/s eller mer uppdateras varningen till en högre varningsklass.

Mer info:

Följ väderutvecklingen: www.smhi.se

Trafikinformation från Skånetrafiken: https://www.skanetrafiken.se/

Räddningstjänsten Syd: www.rsyd.se