Kommunen öppnar trygghetspunkt med anledning av branden på Kollegievägen

7 oktober, 2018

På söndagsmorgonen började det brinna i en lägenhet på Kollegievägen på Mårtens fälad i Lund. Branden startade i en lägenhet på andra våningen och spreds bland annat till taket. Branden är nu under kontroll.

På grund av branden har ett flertal lägenheter evakuerats och kommunen har öppnat upp en trygghetspunkt i Maria Magdalena kyrkas församlingshem på Östra Torn i Lund. Lokalen är öppen från klockan 11:10 söndag och där kommer finnas krisstöd på plats.

Uppdatering 13:15:
I huset som brunnit finns ett kommunalt gruppboende med fem personer boende. Dessa är väl omhändertagna och får det stöd de behöver.

Uppdatering 18:30:
Kommunens trygghetspunkt som öppnades under söndag förmiddag är nu stängd. De drabbade av branden har fått hjälp utifrån behov. Samtliga boende i huset, inklusive det drabbade gruppboendet, har fått tillfällig boenden. Efter att branden släckts har de drabbade fått gå in i sina lägenheter för att ta med sig sina mest nödvändiga ägodelar.

Fastigheten som eldhärjades tillhör Lunds kommunala fastighetsbolag, LKF. För mer info gällande fastigheten går det bra att besöka www.lkf.se.