RådRum Lund vinnare av 2017 års Integrationspris

29 november, 2017

Integrationspriset 2017 går till RådRum Lund för sitt engagemang och arbete som främjar inkludering i Lund. Priset delas årligen ut av Lunds kommun.

Personerna bakom RådRum tar emot Integrationspriset 2017

Av 30 bidrag utsåg en enad jury RådRum Lund till vinnare av Integrationspriset. RådRum är en verksamhet och mötesplats som ger kostnadsfri samhällsinformation, rådgivning och vägledning till nyanlända Lundabor.

Juryn anser bland annat att RådRum Lund "är ett mycket gott exempel på när ideellt engagemang skapar och främjar inkludering hos samtliga som deltar i mötesplatsen".

- Det är så roligt att få en utmärkelse för vårt arbete med att ge stöd till personer som är nya i Lund och Sverige. Det har varit ett spännande och hektiskt år med många besök, säger Peter Strömberg på Individuell Människohjälp, och som är samordnare för RådRum Lund. Han fortsätter:

- Insatsen har varit fantastisk från alla engagerade frivilliga som varje vecka är på plats och stöttar besökare med deras frågor. Med denna utmärkelse hoppas vi att fler hittar till RådRum, både som frivilliga och besökare. Rådgivarna och jag får diskutera vad vi bäst behöver, arbetet fortsätter, säger Peter Strömberg.

Mer information om RådRum hittar du här: www.radrumsverige.se

Mer information om priset hittar du här: Lunds kommuns integrationspris

FAKTA Lunds integrationspris

  • Priset delas ut årligen.
  • I juryn sitter representanter från Integrationsrådet, organisationer och föregående års vinnare.
  • Integrationspriset 2017 består av 20 000 kronor och ett diplom och delas ut av Lunds kommun.
  • Pristagare ska bland annat ha främjat till samarbete, bidragit till möte och kontakt mellan människor med olika etnisk bakgrund och ha gett ökad kunskap, positiv effekt och synbara resultat i Lunds kommun.