Lund laddar inför Kulturnatten

8 september, 2017

Lördagen den 16 september slår 80 kulturaktörer i Lund upp sina dörrar för att bjuda Lundabor och tillresta på nära 400 programpunkter från klockan nio på morgonen till tre på natten.

Mycket folk och matvagn på Stortorget

En nyhet i programmet är att kommunfullmäktiges ordförande Lennart Prytz bjuder in till två guidningar av Rådhuset (12.00 och 13.30).

På Stortorget kommer pannkaksbagaren tillika estradören Staffan Gerdmar att sälja pannkakor från sin gröna buss. Han utlovar också musikunderhållning från bussens tak med jämna mellanrum.

I år håller LIMUS till på sin egen gård på Bredgatan 25 där de bjuder på fem timmar klassisk underhållning med över hundra medverkande barn och ungdomar.

På Stortorgets större takscen uppträder artister som Feivel, Louletta & The Po´boys (LouLou Lamotte), Jennie Abrahamsson och Östblocket. Inne i Stadshallens konsertsal tolkar bröderna Johansson sin pappas Jan Johanssons låtskatt. Vi får internationellt besök från den galiciska sångerskan Uxia och avslutar med Duo Weurlander-Naranjo som spelar låtarna från sin nya skiva inspelad just där i Stadshallen.

IOGT-NTO är en ny aktör med ett omfattande program. De erbjuder allt från loppis till utställningar och pyssel i egna lokaler på Bantorget 5.

Mejeriet bjuder återigen in till kulturpolitisk debatt på förmiddagen (11.00) men upplåter sedan sina lokaler åt Kulturcentrum Skåne resten av dagen fram till det att Kulturnattsklubben börjar 23.00.

Språk- och litteraturcentrum, SOL, har även i år ett ambitiöst program med föreläsningar med titlar som till exempel ”Kalla öl på systemet 2020?”, ”Från jösses till kukskitsfuck – det svenska svordomssystemet i förändring” och ”Sex och zombies”.

Hemgården bjuder för andra året in till konsthantverksfestival och livescen, och Stenkrossen är en festival i festivalen med ett digert scenprogram, dansbana och prova på-aktiviteter.

För den som vill går det att förtidsrösta i kyrkovalet i Domkyrkoforum mellan 9.00 och 20.00.

Program i Lundagård flyttat till andra platser

På grund av Lunds universitets fest i Lundagård kvällen innan, flyttar föreningarna som brukar stå där till Mårtenstorget. Dansbanan med dansuppvisningar och prova på är flyttad till Stenkrossens innergård, och Cirkusvagnen som brukar ha skapande familjeverkstad intill AF-borgen hittar man på Krafts torg bakom Domkyrkan.

För hela programmet, se Kulturnattens webbplats via länken nedan.