Få svar snabbare när du ringer Lunds kommun

30 maj, 2017

Från och med den 29 maj kommer du som ringer till Lunds kommun att få svar snabbare genom att du i stället kommer att få prata direkt med vårt kommungemensamma Medborgarcenter. Här kommer du få generell information och vägledning om enklare ärenden, och om ärendet är mer komplicerat hjälper vi dig vidare så du kommer rätt.

Från och med den 29 maj kommer du som ringer till Lunds kommun att få prata direkt med vårt kommungemensamma Medborgarcenter, om du har ett enklare ärende. Vi ger dig generell information och vägledning i enklare frågor om kommunens alla verksamheter. Om ditt ärende är mer specifikt, hjälper vi dig i stället vidare till rätt person eller avdelning.

I höst faller sista pusselbiten på plats när vi inför en ny telefonilösning, men redan nu kan du som ringer till oss märka vissa förändringar. Du kan till exempel få fler följdfrågor och behöva räkna med en något längre väntetid. Detta beror på att vi på Medborgarcenter numera kommer att jobba för mer än dubbelt så många förvaltningar än vad vi tidigare har gjort. Vi är tacksamma för din förståelse.

Varför gör vi den här förändringen?

Vi behöver bli mer tillgängliga på telefon. I de årliga servicemätningarna som görs av Sveriges kommuner, hamnar Lunds kommun lägre än genomsnittet när det gäller tillgänglighet på telefon. De som ringer oss hänvisas i för stor utsträckning till röstbrevlådor, telefontider eller får inget svar alls. Detta ska vi ändra på!

Bakgrund

Medborgarcenter har sedan Kristallens invigning i maj 2014 och fram till årsskiftet 2016/2017 jobbat med medborgarservice på uppdrag åt de fem förvaltningar som sitter i Kristallen. Sedan slutet av 2014 har vi jobbat för införandet av ett kommungemensamt medborgarcenter för kommunens elva förvaltningar.

Har du frågor eller synpunkter?

Vi tar tacksamt emot dina synpunkter och funderingar. Du kan mejla oss på medborgarcenter@lund.se eller ringa på 046-359 75 00.

Vi lär oss, och ser fram emot att hjälpa dig i din kontakt med Lunds kommun!

Kontakt

Medborgarcenter Kristallen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon: 046-359 50 00
E-post: medborgarcenter@lund.se

Öppettider:
Måndag–torsdag: kl 08–17
Fredag: kl 08–16