Nyheter och nyhetsarkiv

Februari

2018-02-16

Just nu har vi tekniska problem i e-tjänsten E-wärna för gode män

Just nu har vi tekniska problem i vår e-tjänst, E-wärna, som gode män i kommunen använder för att skicka in sina slut- och årsräkningar genom.

2018-02-12

Hon blir Lunds kommuns nya kommunikationschef

Nu är det klart vem som blir Lunds kommuns nya kommunikationschef. Johanna Davander tillträder tjänsten den 8 maj.

2018-02-09

EU-projektet Cityfied, där stadsdelen Linero deltar, får internationellt erkännande

EU-projektet Cityfied, med stadsdelen Linero i Lund som en av de tre deltagarna, har tilldelats Smart 50 Awards som ett ledande internationellt exempel för smarta städer. Cityfied går ut på att testa, visa upp och sprida lösningar för renovering och energieffektivisering av befintliga stadsdelar. Förutom Lund så deltar även Laguna de Duero-Valladolid i Spanien och Soma i Turkiet.

2018-02-08

Snökanonen i Stadsparken går för fullt för att skapa skidspår och pulkabacke

Skidspår runt dammen och en pulkabacke för de minsta. Den inhyrda snökanonen har jobbat för högvarv några dagar.

2018-02-06

Nominera din miljöhjälte till Lunds kommuns miljöpris och miljöbragd

Känner du en miljöhjälte? Nu har du chansen att uppmärksamma den personen, organisationen eller företaget genom att nominera till Lunds kommuns miljöpris och miljöbragd. Senast den 31 mars vill vi ha din nominering.

2018-02-02

Skanska bygger Lunds nya gymnasieskola

På fredagen blev det klart att det blir Skanska Sverige AB som får uppdraget att bygga Lunds nya gymnasieskola, Hedda Anderssongymnasiet.

2018-02-01

Arbetsmiljöverket avslutar ärendet om arbetsmiljön för socialsekreterare

Arbetsmiljöverket avslutar ärendet om socialsekreterarnas arbetsmiljö på Kristallen.

Januari

2018-01-29

Preliminärt resultat för Lund 2017: 164 miljoner kronor i överskott

Lunds kommun kommer, för 2017, att redovisa ett överskott på 164 miljoner kronor vilket är 96 miljoner bättre än budget. Det visar det preliminära resultat som kommunens ledande politiker fick ta del av i dag.

2018-01-26

Lund blev Sveriges återvinningskommun!

Torsdag 25 januari fick Lund utmärkelsen ”Sveriges Återvinningskommun” på Återvinningsgalan som hölls i Stockholm. Bakom Återvinningsgalan står Branschtidningen Recycling i samarbete med branschorganisationerna Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna.

2018-01-25

Tryckfel på fakturor från vård- och omsorgsförvaltningen för dig som har autogiro

För dig som betalar med autogiro för stöd, service och omvårdnad inom vård- och omsorgsförvaltningen, har ett tryckfel skett på fakturorna.

2018-01-23

Nu är det klart – det blir en centralstation i traditionell bågform

Det blir team Elding Oscarson/C.F. Møller Architects som får arbeta vidare med utformningen av Lunds nya centralstation.

2018-01-23

Nu söker vi nya projektidéer – hjälp oss utveckla din tätort eller landsbygden

Är du privatperson, företagare eller föreningsaktiv? Har du en projektidé som kan utveckla din tätort eller landsbygden där du bor och/eller verkar? Vi behöver i så fall din hjälp!

2018-01-22

Nu lanserar vi en ny evenemangskalender

På måndag 22 januari lanserar Lunds kommun sin nya evenemangskalender som därmed ersätter den tidigare kalendern på Visitlunds webbplats. Med den nya kalendern kommer medborgare och besökare få en ännu bättre överblick över vad som händer runt om i kommunen.

2018-01-18

Landshövdingen besökte Tetra Pak i Lund

Under torsdagen 18 januari besökte Landshövding Anneli Hulthén Tetra Pak i Lund. Medverkade gjorde även kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren, Kommundirektör Anette Henriksson och Näringslivschef Per Persson. Delegationen togs emot av VD Jerry Bengtson.

2018-01-15

Så jobbar Lunds kommun med att förbättra servicen

Lunds kommun är fortsatt mycket bra på att besvara frågor via e-post. Bemötandet i i telefon är bra och tillgängligheten har ökat, men behöver förbättras ytterligare. Det visar en nationell mätning som nyligen publicerats.

2018-01-12

Kulturåret i Lund slår rekord

Glädjande nog kan vi konstatera att det under 2017 slogs publikrekord på ett antal etablerade kulturarenor i Lund. Kino, Lunds Teaterförening och Lunds konsthall visar alla upp fina siffror när 2017 summeras.