24. Lunds miljöbok

I Miljöboken finns aktuell och bra information om vår egen kommun. Från jordklotets perspektiv ner till Lunds centrum. Vad händer med Lundamiljön? Det undrar vi som bor och arbetar här.

Naturskolebladet nr 24:1993

Lämplig årstid: året runt

Miljöboken har en given plats i undervisningen. Den ger bred information med praktiska råd och klara siffror. Vi kan göra något - tillsammans! Sätt bollen i rullning och använd boken i skolan!

För att komplettera Miljöboken har vi på Naturskolan skrivit en HANDLEDNING FÖR SKOLAN. Den riktar sig..."till dej som är ung och kommer att ansvara för vår framtida miljö och till den som är vuxen och som ansvarar för den miljö vi har idag". De fyra avsnitten i handledningen ger inblick i nedbrytning, vatten, förpackningsmaterial och sopor samt din egen skola i kretsloppsperspektiv.

Boken är en samling av Naturskolans idéer och pedagogik. Att väcka elevernas nyfikenhet, inspirera och stödja dem då de söker svar. Har du någon gång besökt en maskrestaurang? Har din skola en kompost? Hur mycket vatten förbrukar ni under ett år? Många frågor som elever och personal kan arbeta vidare med!