Verktygslådan

Bygg bon till vilda djur – låna verktygen av Naturskolan! För att öka den biologiska mångfalden testar Serviceförvaltningen att sluta klippa vissa gräsytor, vilket förhoppningsvis kommer att innebära att ytorna drar till sig bin, humor, fjärilar och andra nya hyresgäster. Vill ni bygga bon till de nya hyresgästerna?

En låda full med olika verktygNu finns det en verktygslåda för utlåning till skolor och förskolor i Lunds kommun som är intresserade av att bygga bostäder för insekter, däggdjur och fåglar.

Verktyg för utlåning

Verktyg Antal
Skruvdragare (stor och liten) 2
Borrkassett (3-10 mm borr) 1
Handsåg (550 mm och 360 mm) 2
Grensåg 2
Hammare 5
Vinkelhake 2
Meterstock 5
Sekatör 5
Bitssats 1
Dyckert 35 mm  
Trallskruv 30 mm  
Hovtänger/avbitare 2
Rundfil 1
Ansatsfil 1
Hålsåg (29 mm, 32 mm och 51 mm) + fästanordning till skruvdragare 3
Hålsågsadapter Ironside 1

Boka verktygslådan 

Varje enhet har möjlighet att boka verktygslådan en vecka i taget. Skicka en bokningsförfrågan genom att fylla i formuläret under Relaterad information nedan. Vi kontaktar dig därefter så snart vi har möjlighet för att bekräfta bokningen och avtala tid för upphämtning. Verktygslådan finns på Naturskolans kontor på Svanegatan 9. 

Det finns möjlighet att låna delar eller hela lådan utifrån de behov enheten har. Urvalet av verktyg görs vid upphämtningstillfället.

Pedagogiska aktiviteter

Ta del av ett antal byggritningar på bon som passar till olika djurgrupper i det pedagogiska tipset Bygg bon för vilda djur

Relaterad information