Inspirationsbank

Här har vi samlat idéer och tips på aktiviteter att göra utomhus, inspiration till förändring av gården och utemiljön, samt tips på platser att besöka i och runt om Lund.

Pedagogiska aktiviteter

Vattenkraft med äpple.jpgBland det vi kallar Naturskoleblad finner du fler än 70 lämpliga aktiviteter kopplade till vad man kan uppleva och upptäcka i utomhusmiljön under olika årstider.

Gå till Pedagogiska aktiviteter

Inspiration till utveckling av gården

Skolgårdsprojekt i GenarpI vår databas för Gröna skolgårdar kan du söka inspiration till skolgårdsförändring. Du kan söka bland hundratals rapporter från lokala skolgårdsprojekt, fortbildningsdagar, elevarbeten med mera. Rapporterna innehåller ofta både beskrivning av hur processen gått till, ritningar och foton, samt redovisning av kostnader för att genomföra projektet.

Gå till Inspiration till utveckling av gården

Verktygslådan

En låda full med olika verktygNu finns det en verktygslåda för utlåning till skolor och förskolor i Lund som är intresserade av att bygga bostäder för insekter, däggdjur och fåglar.

Gå till Verktygslådan 

Uteklassrum

FågelsångsdalenHär har vi samlat några av de gångna årens erfarenheter av platser (uteklassrum) i skolornas och förskolornas närmiljö som används för utomhuspedagogik, t.ex under regelbundna utedagar. Under varje uteklassrum ger vi även exempel på teman och aktiviteter som är speciellt lämpliga att genomföra just där. Lärande ute är inne!

Gå till Uteklassrum