Inspirationsbank

Här har vi samlat idéer och tips på aktiviteter att göra utomhus, inspiration till förändring av gården och utemiljön, samt tips på platser att besöka i och runt om Lund.

Naturskoleblad

Vattenkraft med äpple.jpgBland våra Naturskoleblad finner du fler än 70 lämpliga aktiviteter kopplade till vad man kan uppleva och upptäcka i utomhusmiljön under olika årstider.

Gå till Naturskoleblad

Inspiration till utveckling av gården

Skolgårdsprojekt i GenarpI vår databas för Gröna skolgårdar kan du söka inspiration till skolgårdsförändring. Du kan söka bland hundratals rapporter från lokala skolgårdsprojekt, fortbildningsdagar, elevarbeten med mera. Rapporterna innehåller ofta både beskrivning av hur processen gått till, ritningar och foton, samt redovisning av kostnader för att genomföra projektet.

Gå till Inspiration till utveckling av gården

Uteklassrum

FågelsångsdalenHär har vi samlat några av de gångna årens erfarenheter av platser (uteklassrum) i skolornas och förskolornas närmiljö som används för utomhuspedagogik, t.ex under regelbundna utedagar. Under varje uteklassrum ger vi även exempel på teman och aktiviteter som är speciellt lämpliga att genomföra just där. Lärande ute är inne!

Gå till Uteklassrum

Lunds kommun

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider för medborgarcenter
Måndag–torsdag: kl. 08–17
Fredag: kl. 08–16
Dag före röd vardag: kl. 08–15

Organisationsnummer
212000-1132

Naturskolan

Besöksadress
Observatorieparken
Svanegatan 9, Lund

Postadress
Box 41
221 00 Lund

Telefonnummer
046-359 70 60

E-post
naturskolan@lund.se

> Naturskolan på en karta