Lunds Stadsorkester

Lunds Stadsorkester bildades 1965 och är en del av Kulturskolan Lund. 15 lärare vid Kulturskolan Lund har orkester i sin tjänstgöring. Övriga i orkestern är fritidsmusiker, musiklärare vid andra musikskolor, musikhögskolestuderande och professionella musiker.

Under ett spelår genomför Lunds Stadsorkester 4 konsertproduktioner, 2 på hösten och 2 på våren med söndag som konsertdag. Vid två av konsertproduktionerna ges även matinékonsert på anslutande lördag med temainnehåll knutet till skolans undervisning.

Orkesterns verksamhet och resultat är frukten av vad kultur och fritidsverksamhet kan ge oss lundabor. Många av våra medlemmar har fått sin musikutbildning vid Kulturskolan. Stadsorkestern har blivit ett naturligt sätt att som vuxen få utöva sin hobby. Lunds Stadsorkester är lundabornas Stadsorkester, en symfoniorkester med lundabor för lundabor.

Historik

  • Grundades 1929 som Lunds Orkesterförening och bestod då av engagerade amatörmusiker.
  • Ombildades 1965 till nuvarande Lunds Stadsorkester samtidigt som Lunds kommun tog över huvudmannaskapet.
  • Orkestern är en fullbesatt symfoniorkester med 70-75. Idag har orkestern sin hemvist i Folkparken i Lund och ingår i Kulturskolans verksamhet.
  • Konstnärliga ledare för orkestern har varit Kjell-Åke Bjärming (1972-2000) och Roger Andersson (2000-2020). Samuli Örnströmer tar över som konstnärlig ledare år 2020 då två producenter också knyts till orkestern.

Intresserad av att vara med?

Kontakta enhetschef Christian Halberg, tel 046-359 67 15
Känn Dig varmt välkommen till våra konserter.
Christian Halberg Enhetschef, Kulturskolan Lund

lunds-satdsorkester-logga

Lunds Stadsorkester är ansluten till Sveriges Orkesterförbund, SOF. Se relaterad länk nedan.


Anmälan nyhetsbrev 
Spelåret 2021-2022   
Biljettinformation
Lediga platser
Lunds Stadsorkesters vänner 

Relaterad information

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/lso