Nycirkus

Nytänk, samarbete och glädje är nyckelorden för den nycirkus som Kulturskolan erbjuder. Cirkusens konster är många. Jonglering, flertalet akrobatiska konstformer såväl på golvet som i luften och på varandra i mänskliga pyramider. Inom undervisningsramen hänger vi i taket, utövar flera former av clownerier, vi balanserar samt ökar och stärker den personliga utvecklingen. Allt som går att visa på en scen går att använda i nycirkus.

Vi erbjuder cirkus till barn i åldrarna 9-15 år.
Just nu finns det tre grupper att tillgå där vi delar in barnen efter nivå och cirkuserfarenhet. Den elev som saknar förkunskap leds in mot målet att stilla nyfikenheten och prova på olika saker inom cirkusens breda sortiment. Lustfyllt lärande och en bra träningsform gör cirkusen unik och inbjudande.

Vi har en särskild grupp som jobbar mer med sceniskt arbete än de övriga. Gruppen har under halva vårterminen fokus på själva scenframställningen och jobbar resten av året för att förstärka cirkuskunskaper och kroppskontroll. Denna grupp kräver förkunskaper!

Självklart ges samtliga grupper möjlighet att lära sig nytt och vi jobbar ständigt med att utveckla och fördjupa verksamheten.

Lunds kommun

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider för medborgarcenter
Måndag–torsdag: kl. 08–17
Fredag: kl. 08–16
Dag före röd dag: kl. 08–15

Organisationsnummer
212000-1132

Kulturskolan

Adress
S:t Laurentiigatan 1, 222 21 Lund

Telefonnummer
046-359 50 00

E-post
kulturskolan@lund.se