Nycirkus

Nytänk, samarbete och glädje är nyckelorden för den nycirkus som Kulturskolan erbjuder. Cirkusens konster är många, Kulturskolan erbjuder en hel del. Vi tränar jonglering, clowneri, flertalet akrobatiska konstformer såväl på golvet som i luften och på mattor och på varandra i mänskliga pyramider. Vi balanserar samt ökar och stärker den personliga utvecklingen. Allt som går att visa på en scen går att använda i nycirkus.

Vi erbjuder nycirkus till barn i åldrarna 9–16 år.
Just nu finns det tre grupper att tillgå där vi delar in barnen efter nivå och cirkuserfarenhet. Den elev som saknar förkunskap leds in mot målet att stilla nyfikenheten och prova på olika saker inom cirkusens breda sortiment. Lustfyllt lärande och en bra träningsform gör cirkusen unik och inbjudande.

De tre grupperna har lite olika arbetssätt och upplägg, de två högre grupperna jobbar även mot offentlig publik. Vi tillämpar individanpassningar i samtliga grupper efter behov och förmåga. Självklart ges alla grupper möjlighet att lära sig nytt och vi jobbar ständigt med att utveckla och fördjupa verksamheten.

Nycirkusverksamheten äger rum på Folkparken i Rotundan, veckodagen är tisdag. Undervisande lärare: Jonathan E Haldesjö & Melvin Moon