Vad är Kulturkollo?

För dig som går i årskurs 5 – 8.
Film, Foto, Bild och skapande, Form och design, Nycirkus eller Mangateckning – vad vill du göra i sommar? Prova, lär och skapa tillsammans med andra under en intensiv och kul vecka! Kulturkollo är ett dagkollo där du väljer en av de fem kulturaktiviteterna.

Datum
18 – 21 juni
eller
6 – 10 augusti

Plats
Stenkrossen
Kastanjegatan 13

Inga förkunskaper krävs!

Film
Vad vill du berätta? Och hur? Skriv manus, spela in och redigera – filmproduktion från början till slut!

Foto
Lär dig att ta porträtt både utomhus och i studio. Få bättre bilder med rörliga motiv, som fåglar och djur. Lär känna kameran och hur du använder slutartid och olika skärpedjup. Vi provar lite med att fota vatten på olika sätt. Bra om du har en egen kamera du kan lära känna, men annars finns det att låna.

Bild och skapande
Prova på och bli inspirerad av olika tekniker inom bild och skapande. Vi vill öka lusten att skapa och hitta egna uttryckssätt genom att teckna, måla och experimentera med färg och form samt göra egna glassmycken, skapa egendesignade batiktröjor, gjuta föremål i betong och göra egna skapelser i naturmaterial.

Form och design
Vi tänker, pratar och skapar form. Vi kikar på designprocessen från olika vinklar och ser hur den kan hjälpa oss att gå från idé till verklighet. Vi använder pennor, lera och 3d printer för att göra fysiska objekt av våra tankar, som vi sedan fikar runt.

Nycirkus
Kom och utforska nycirkusens värld! Vi testar allt från jonglering och clowneri till akrobatik. Under fyra dagar utforskar vi, med leken som verktyg, cirkusens magiska värld. Sista lägerdagen presenterar vi en mindre show!

Mangateckning
Manga är en seriekonstform från Japan där det är stort fokus på figurerna, vad de känner och vilka de är. Manga är ofta actionfyllda eller dramatiska, och kan vara flera hundratals böcker långa eller bara något enstaka kapitel. Det finns lika mycket olika manga som det finns böcker, så det finns definitivt något som passar alla!

Kulturkollo är avgiftsfritt. Vi erbjuder lunch till självkostnadspris 40 kr/dag.

Anmäl dig senast 13 maj! Antalet platser är begränsat. Du som fått plats får besked i vecka 21.

För mer information, kontakta:
Sten Åstrand
sten.astrand@lund.se
046-359 81 92

Lunds kommun

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider för medborgarcenter
Måndag–torsdag: kl. 08–17
Fredag: kl. 08–16
Dag före röd dag: kl. 08–15

Organisationsnummer
212000-1132

Kulturskolan

Adress
S:t Laurentiigatan 1, 222 21 Lund

Telefonnummer
046-359 50 00

E-post
kulturskolan@lund.se