FLUFF 2011

På programet hösten -11 presenterade vi en härlig mix av nya filmer och nya matiné­paket som ännu inte funnit sin väg ut på ­biograferna i regionen. Samt lite äldre läcker­bitar som vi bara inte kunde låta bli att visa.

Stort utrymme ägnade vi åt några av de filmer som kommit från Malmöbaserade Sluggerfilms filmateljéer. Det är ett mycket spännande produktionsbolag som redan efter bara några få år gjort flera fantastiska animationer. Kanske är deras filmer om Molly Monster mest kända, & vi var mycket stolta att redan som invigningsfilm kunna presentera det helt pinfärska nya paketet med Molly Monster och hennes vänner. -Molly och Julmonstret. Men Sluggerfilm har gjort så mycket mer vilket vi nu hoppas fler får möjlighet att upptäcka. Kika till exempel närmare på onsdagens visning av tre härliga animationer som vi sammalt under titel Sluggerfilm presenterar.

Stolta var vi också över att kunna förhandsvisa de fantastiska animatörerna Lotta och Uzi Geffenblads nya paket med filmerna om Prick och Fläck. Två egenartade figurer var prickiga och fläckiga liv blir ofta blir extra prickigt och fläckigt. Dessutom hade vi det stora nöjet att förhandsvisaLånaren Arrietty. En helt ny japansk film baserad på den klassiska berättelsen om “The Borrowers”,och manusbearbetad av den Oscarsbelönade Hayao Miyazaki (som tidigare legat bakom succéer som Ponyo och Min granne Totoro, för att nu bara nämna några av hans fantastiska filmer.

Samarbetet med vårt syskon i MalmöSMUFF - Små ungars film festivalfortsatte också: programpunkterna var ännu mer synkade och så arrangerade vi ett spännande gemensamt seminarium i Malmö med Christian Ryltenius från just Sluggerfilm. 27 oktober på barnens scen.

Program - FLUFF 2011 se pdf nedan.

Relaterad information

Faktaansvarig: Kulturskolan

Lunds kommun

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider för medborgarcenter
Måndag–torsdag: kl. 08–17
Fredag: kl. 08–16
Dag före röd dag: kl. 08–15

Organisationsnummer
212000-1132

Kulturskolan

Adress
S:t Laurentiigatan 1, 222 21 Lund

Telefonnummer
046-359 50 00

E-post
kulturskolan@lund.se