FLUFF 2010

På programmet 2010 fanns liksom tidigare år några helt nya filmer och några nya matiné­paket som ännu inte funnit sin väg ut på ­biograferna i regionen. Samt lite äldre läcker­bitar som vi bara inte kan låta bli att visa.
2010 uppmärksammade vi den ryske animatören Garri Bardins lekfulla, eleganta och välgjorda dockanimationer. I programmet återfanns två av hans prisbelönta Choo-Choo filmer, varav den ena, Choo-Choo2, ännu inte visats på de svenska biograferna.
På programmet fanns också några filmer av de fantastiska animatörerna Lotta och Uzi Geffenblad – som vi presenterar i ett nära samarbete med LittraLund. Under LittraLund är Lotta Geffenblad en av deras gäster.
Helt nytt 2010 var att vi visade film inte bara i tätorten på Kino utan också – samarbete med FFF – visade film i andra delar av kommunen. En visning i Dalby och en visning i Genarp blev det den här gången. Nästa gång hoppas vi kunna genomföra visningar på fler ställen.
Samarbetet med vårt syskon i Malmö SMUFF- Små ungars film festival - var utökat på flera fronter. Våra programpunkter är nu ännu mer synkade – även om vi valt att visa filmerna under olika veckor. Dessutom samarbetade vi i ett projekt med att sprida våra visningar till fler kommuner, varför vi 2010 gkorde nedslag både i Landskrona och Kävlinge.
Dessutom arrangerade vi ett gemensamma seminarium i Malmö med Stina Wirsén. Hennes ”Vem-böcker” för de minsta har blivit film och visades i höst på biograferna och hon kom till barnens scen för att berätta mer om bok & film.

Vi som arbetar med att genomföra denna filmvecka hälsar alla varmt välkomna till ytterligare en stor filmfest för våra yngre biobesökare.

Välkomna in i biomörkret!

(För mer info se program nedan).

Kika gärna också på länken nedan med bilder från invigningen.

Relaterad information

Faktaansvarig: Kulturskolan

Lunds kommun

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider för medborgarcenter
Måndag–torsdag: kl. 08–17
Fredag: kl. 08–16
Dag före röd dag: kl. 08–15

Organisationsnummer
212000-1132

Kulturskolan

Adress
S:t Laurentiigatan 1, 222 21 Lund

Telefonnummer
046-359 50 00

E-post
kulturskolan@lund.se