Att klippa en film, det är att       förbinda personerna med varandra och med föremålen genom blickar - Robert Bresson

Allt du velat veta om film men ännu inte...

Saknar ni djupare kunskaper om film?

Vi på Kulturskolan kan hjälpa er!

Vi kan ge er såväl ­teknisk assistans, som att erbjuda er färdiga pedagogiska projekt eller ­vidareutbildning för lärare, elever, fritids­pedagoger eller andra som kan tänkas vara intresserade av att utveckla sina ­kunskaper om film. Det kan handla såväl om praktiska filmövningar eller kurser, som kortare teoretiska pass med inriktning på filmens grammatik, filmanalys eller film­historia. Låt oss vara er guide in i filmmediets mysterier.

Filmspråket och filmdramaturgi

Med hjälp av filmexempel tittar vi närmare på filmens berättarkomponenter. Vi granskar filmspråkets beståndsdelar, ser hur de har utvecklats, på vilket sätt de olika komponenterna arbetar och hur de ­kan samverka med ­filmens dramaturgi för att vidga och föra berättelsen framåt.

Grunder i animation

Att göra animerad film är ett enkelt sätt att få djupare kunskaper i ­filmens mekanismer. Vi kikar närmare på några olika sorters ­animationer för att sedan ta tag i det praktiska arbetet och själva skapa en kortare ­animerad film.

Gör en egen kortfilm

Att själv göra en film är det bästa sättet att få djupare kunskaper i ­filmens mekanismer. Tillsamans kommer vi överens om vilka förutsättningar som finns och vilken tid som finns för ert filmprojekt.

För mer info kontakta: jacob.nilsson@lund.se

Välkomna in i filmens magiska värld!

Faktaansvarig: Kulturskolan

Lunds kommun

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider för medborgarcenter
Måndag–torsdag: kl. 08–17
Fredag: kl. 08–16
Dag före röd dag: kl. 08–15

Organisationsnummer
212000-1132

Kulturskolan

Adress
S:t Laurentiigatan 1, 222 21 Lund

Telefonnummer
046-359 50 00

E-post
kulturskolan@lund.se