Att klippa en film, det är att       förbinda personerna med varandra och med föremålen genom blickar - Robert Bresson

Allt du vill veta om film, men ännu inte vågat fråga om...

Övriga pedagogiska projekt

Saknar ni djupare kunskaper om film?

Vi på Kulturskolan kan hjälpa er!

Vi kan ge er ­teknisk assistans, erbjuda färdiga pedagogiska projekt eller ­vidareutbildning för lärare, elever, fritids­pedagoger eller andra som kan tänkas vara intresserade av att utveckla sina ­kunskaper om film. Det kan handla såväl om praktiska filmövningar eller kurser. Vi kan skräddarsy ett innehåll med praktiska övningar och/eller teoretiska pass med inriktning på filmens grammatik, filmanalys eller film­historia. Låt oss vara er guide in i filmmediets mysterier.

Filmspråket och filmdramaturgi

Med hjälp av filmexempel tittar vi närmare på filmens berättarkomponenter. Vi granskar filmspråkets beståndsdelar, ser hur de har utvecklats, på vilket sätt de olika komponenterna arbetar och hur de ­kan samverka med ­filmens dramaturgi för att vidga och föra berättelsen framåt.

Grunder i animation

Att göra animerad film är ett enkelt sätt att få djupare kunskaper i ­filmens mekanismer. Vi kikar närmare på några olika sorters ­animationer för att sedan ta tag i det praktiska arbetet och själva skapa en kortare ­animerad film.

Gör en egen kortfilm

Att själv göra en film är det bästa sättet att få djupare kunskaper i ­filmens mekanismer. Tillsammans kommer vi överens om vilka förutsättningar som finns och vilken tid som finns för ert filmprojekt.

Välkomna in i filmens magiska värld!

För mer info kontakta: jacob.nilsson@lund.se