Filmpedagogiska projekt           med förskolan

Med en kamera i handen upptäcker de yngsta världen

Stubben. Hösten/våren 2018
Ett Creative Agentsprojekt på Körsbärets förskola kopplat till litteracitet. Under projektetmöter barnendans och film i olika övningar som alla knyter an ett nytt specialbeställt offentligt konstverk av David Krantz. Han harskapat en skulptur i brons, en stubbe med ett antal figurer på som placeras hösten 2018 på Körsbärets förskola. Varje figur har en historia kopplad till sigoch detpedagogiska projektet utgår från de sagor och karaktärer som finns på stubben. I skulpturen, Stubben, kan förskolebarnen inspireras till fantasi och berättande.

Mina favoritplatser. Våren 2016
Filmworkshop med femåringarna från Lilla Kubens, Grynmalargården och Kobjers förskolor. Barnen filmatiserar sina favoritplatser på förskolan. De filmar själva den plats de valt och berättar med egna röster varför just deras val är en favorit.

Min sagovärld. Hösten 2015
5-åringarna på Lilltrollets förskola genomförde ett filmprojekt där de filmade sin egen självtillverkade sagovärld och själva kommenterade vad de byggt. + lite filmtrix som bonus.

Mina favoritplatser – ett Innocarnivalprojekt . Våren 2014
Femåringarna på förskolorna Valen Valle, Lilla kuben, Äpplet & Ulrikedal deltar i ett projekt där de filmatiserar sina favoritplatser. De filmar själva och berättar med egna röster varför just deras val är en favorit.

Lunds kommun

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider för medborgarcenter
Måndag–torsdag: kl. 08–17
Fredag: kl. 08–16
Dag före röd dag: kl. 08–15

Organisationsnummer
212000-1132

Kulturskolan

Adress
S:t Laurentiigatan 1, 222 21 Lund

Telefonnummer
046-359 50 00

E-post
kulturskolan@lund.se