Drama är själva livet där man   skurit bort de tråkiga bitarna    - Alfred Hitchcock

Filmspråket - det nya alfabetet

Filmprojekt

Film är ett språk som talas över hela värden. Det är en helt egen konstform som består av en kombinationer av ord, bilder, rörelse och ljud. Det är ett helt fantastiskt språk med unika möjligheter till kommunikation över land, språk eller andra gränser.

  • Saknar ni djupare kunskaper om film?
  • Vill ni ge era elever en inblick i filmens magiska värld?
  • Vi på Kulturskolan kan hjälpa er!

Under de senaste åren har vi på Kulturskolan prövat och utvecklad en hel rad olika film- och animationsprojekt. Som: Animeringsworkshop med cykeldelar, animerade berättelser baserade på religiösa historier, egna berättelser eller med hjälp av bröderna Grimms berättelser. Filmprojekt på temat Ung i Dalby, Lund i vårt hjärta eller Intryck, uttryck, avtryck. Vi har också haft kombinerade ämnesöverskridande projekt som exempelvis i projektet Masker: en bild-, film- och dansworkshop. För att nu bara nämna några av alla de projekt vi genomfört. Bara fantasin sätter gräns för ett projekts inriktning. (För mer info om genomförda projekt se under respektive målgrupp i vänsterkolumnen).

Långa eller korta projekt? Ni bestämmer!
Saknar ni utrustning? Lugn vi har!
Idétorka? vi kan sätta igång fantasin!

Vi kan ge erbjuda er färdiga pedagogiska projekt eller vidareutbildning för lärare, elever, fritids­pedagoger och andra som kan tänkas vara intresserade av att utveckla sina kunskaper om film eller filmpedagogik. Det kan handla såväl om praktiska filmövningar eller kurser, som kortare teoretiska pass med inriktning på filmens grammatik, filmanalys eller filmhistoria.

Behöver ni tips på filmprojekt? Kika gärna på några av de många olika filmpedagogiska projekt vi genomfört under andra år.

Låt oss guida er in i filmmediets mysterier.

Vill ni veta mer kontakta:

Jacob Nilsson på: jacob.nilsson@lund.se

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/filmped