Skolbio

Det blir skolbio på Kino i höst också! Planen är att drar igång skolbio igen efter höstlovet.

Skolbio

För filmtitlar se nedan (klicka på lämplig åldersupp).

Aktuella trailers och filmhandledningar hittar du under se film med elever

För att kunna genomföra filmvisningarna på ett säkert sätt kommer förutsättningarna att vara att det är max två klasser i salongen samtidigt och att dessa ska vara från samma skola. Vi kommer att förlägga visningarna på Kino i salong 1 med 199 platser - då kommer avstånd kunna hållas utan problem.

Sköt om er och tvätta händerna ofta :-)

Vill du redan nu boka in dina klasser, förhöra dig om vad som är på gång eller kanske bara försäkra dig om att programmet också skickas till er går det naturligtvis bra.

Enklast är att höra av er till skolbio@kino.nu

Se också filmprogramet för de allra yngsta på biograf Södran: www.lund.se/barnbio

Latte Igelkott & den ­magiska vattenstenen

Visas 9 – 26 november. Onsdag kl 9.30 & torsdag kl 10.00. Barntillåten. Svenska röster. 89 min.
I skogen råder torka men det sägs att det finns en magisk vattensten i ­björnarnas rike. Latte som är en ovanligt stöddig liten igelkott och ger sig av ensam för att hämta stenen. Men för att komma dit måste Latte först ta sig genom lodjurens och vargarnas riken.

 

För mellanåldrarna, från årskurs fyra och uppåt visas dessa filmer

Binti

Visas 16 nov – 3 dec. Tisdag kl 10.00 & fredag kl 9.30. Från åk 4. Holländskt tal - svensk text. 90 min. (Filmhandledning finns)

Binti drömmer om att bli en berömd vloggare, men hon är papperslös och hotas av utvisning. Av en slump träffar hon Elias som driver en klubb för att rädda den utrotningshotade okapin. Binti ser chansen att matcha ihop sin pappa med Elias mamma. Ett giftermål skulle ju innebära att Binti och hennes pappa får stanna kvar i landet.

För högstadiet & gymnasiet visas:

Peanut Butter Falcon - från åk 7 & gymnasiet

Visas 9 – 19 nov. Tisdag kl 12.30 & torsdag kl 13.00. Från 11 år. Engelskt tal - svensk text. 99 minuter. 

Zak är en ung man med Downs syndrom, som rymmer från ett sjukhem för att följa sin dröm och träna på en wrestlingskola som drivs av hans stora idol, The Salt Water Redneck. Efter ett udda händelseförlopp träffar han Tyler (spelad av Shia LaBeouf). Han är en småkriminell på flykt, som nu blir Zaks osannolika livscoach och allierad.

Queen & Slim - från åk 9 & gymnasiet

Visas 23 nov – 3 dec. Tis kl 12.30 & tors kl 13.00. Engelskt tal - svensk text. 132 min. 

På en misslyckad första dejt blir Slim och Queen stoppade för en ­mindre trafikförseelse. Situationen eskalerar snabbt med både plötsliga och ­tragiska ­resultat och polisen dödas i självförsvar. Skräckslagna tvingas Slim och ­Queen att fly för sina liv.

Relaterad information

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/skolbio