Vad är Smarta textilier?

Information om höstens kurser finns här.

 

Färg, form och föränderliga material

Undersök din kreativitet och stimulera din experimentlust! Få ett mönster på tyg att försvinna genom att bara andas på det, eller att lysa upp med egna ljuskällor. Kom och skapa med textilier som du troligen aldrig sett dem förut.

Kursen fokuserar på att undersöka Smarta textila material, i form av att du som deltagare får göra mindre textila designprojekt.

För dig som är 8 år och äldre: Designprojekten kan t. ex. vara att skapa armband, telefon- eller iPad-fodral med utgångspunkt i tekniker som att trycka med värme- eller UV-känsliga (färgföränderliga) textila färger eller broderi med ledande trådar och LED-lampor. Har du gått tidigare terminer så jobbar vi vidare utifrån vad du gjorde terminen innan, och vad du vill göra denna termin.

Kursen är en fortsättningskurs, men det första kurstillfället kommer att fungera som en introduktion till Smarta textilier, så att även du som är ny till ämnet kan delta. Detta första tillfälle är enbart för dig som är ny på kursen – du som gått tidigare börjar först vid tillfälle två. 

För dig som är mellan 6-7 år: Nytt för i år, nu öppnar vi även en grupp för Smarta textilier för dig mellan 6-7 år. Kursen är en nybörjarkurs för dig som vill upptäcka och undersöka textilier som kan ändra färg. På ett lekfullt sätt lär du dig om hur du kan ändar textilierna med värme, kyla, kroppen och solen. Du får lära dig att trycka egna tyger med de färgföränderliga tryckfärgerna. I slutet av kursen kan du som vill trycka din egen T-shirt eller linne så att den ändrar färg när du har den på dig.

Material: Det mesta material vi använder ingår i kursen. Vill du däremot göra något större såsom t.ex. trycka en T-shirt eller en tygkasse tar du med en egen. 

Att tänka på är även att ha oömma kläder eftersom vi kommer att jobba med färger.

Ålder: från 6 år, åldersindelade grupper
Lärare: textildesigner Marie Ledendal
Plats: Stenkrossen, Kastanjegatan 13
Undervisningsdag: lördagar
Kurstillfällen: sex stycken med start 6/10. Därefter 13/10, 20/10, 10/11, 17/11 och 24/11

 

Lunds kommun

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider för medborgarcenter
Måndag–torsdag: kl. 08–17
Fredag: kl. 08–16
Dag före röd dag: kl. 08–15

Organisationsnummer
212000-1132

Kulturskolan

Adress
S:t Laurentiigatan 1, 222 21 Lund

Telefonnummer
046-359 50 00

E-post
kulturskolan@lund.se