Helgskola

På grund av Coronapandemin gör helgskolan just nu ett uppehåll.

Helgskolan är kortare kurser som du kan gå under en termin för att prova på ämnen och bli inspirerad. Undervisningen kräver inga förkunskaper och ges i grupp. Idéen är att du ska kunna se konkreta resultat av din kurs nästan genast. 

De olika kortkurserna riktar sig till barn och unga i olika åldrar. Här finns introduktionskurser för dig som just upptäckt denna verksamhet eller vill pröva något nytt, men vi erbjuder även fortsättningskurser i helgskolan. 

Till skillnad från Kulturskolans vanliga undervisning slutar kurserna i helgskolan efter en termin.

Söndagsrock

Som Söndagsrockare får du prova gitarr, piano, bas, trummor och att sjunga i mikrofon. Tanken är att du lär dig att spela på de instrument som brukar finnas i ett rock- eller popband. I Söndagsrock är glädjen att spela tillsammans det viktigaste. Det finns en nybörjarkurs där du inte behöver ha några förkunskaper, och en fortsättningskurs för dig som deltagit i Söndagsrock tidigare. 

Vad är Söndagsrock?

Smarta textilier

Undersök din kreativitet och stimulera din experimentlust! Kom och skapa med textilier som du troligen aldrig sett dem förut. Kursen fokuserar på att undersöka Smarta textila material, i form av att du som deltagare får göra mindre textila designprojekt.

Vad är Smarta textilier?

Mangateckning

Det finns lika mycket olika manga som det finns böcker, så det finns definitivt något som passar alla! Du som läst Mangateckning på Kulturskolan tidigare har möjlighet att söka till fortsättningskursen av Mangateckning.

Vad är Mangateckning?