Helgskola

Ny information 4 oktober

Helgskola

UPPDATERING: Anmälan till Kulturskolans helgskola är nu stängd. Helgskolan återkommer i vår – välkommen att söka då! Mer information om detta kommer upp på denna sida senare i höst.

Kulturskolans helgskola innehåller hösten 2018 tre kurser: Smarta textilier, Mangateckning och Söndagsrock. Kursstart är helgen 6-7 oktober. 
Kurstillfällen hösten 2018: helgen veckorna 40, 41, 42, 45, 46 och 47.

Två av kurserna, Söndagsrock och Smarta textilier, har varit med sedan starten av helgskolan, medan Mangateckning nu är inne på sin tredje termin. Upplägget skiljer sig något från tidigare terminer, bland annat med mer koncentrerade kurser med något färre tillfällen, men är i stort sett sig likt. Information om varje kurs finns i menyn uppe till vänster! Du hittar en länk till anmälan längst ned på denna sida.

Vad är Kulturskolans helgskola?

Våren 2017 startade helgskolan med innehåll som kompletterar den undervisning Kulturskolan redan bedriver. Kurserna är till innehållet mycket olika, men relevanta och intressanta i samtiden, från den sedan länge populära teckningsstilen och serieskapandet Mangateckning till att upptäcka och skapa form och färg med hjälp av Smarta textilier – tyger som byter färg utefter temperatur och ljusförhållanden, eller får liv med hjälp av lysdioder!

Gemensamt för alla kurserna i helgskolan är att de bedrivs i grupp, inte kräver några förkunskaper och dessutom är så anordnade att deltagarna helst ska kunna se konkreta resultat av verksamheten nästan genast. Men det handlar ändå om kultur på riktigt, kultur som man skulle kunna förkovra sig i ett helt liv om man så vill. Lärarna är unga, förhoppningsvis så unga att deltagarna upplever dem mer som mentorer än som lärare.

Sedan hösten 2017 har vi möjlighet att erbjuda fortsättningskurser i helgskolan, men det finns förstås också introduktionskurser för dig som just upptäckt denna verksamhet, eller vill pröva något nytt. Till skillnad från Kulturskolans reguljära undervisning slutar kurserna i helgskolan efter en termin.

I november 2016 fördelade Statens Kulturråd ca 100 miljoner kronor till Kulturskolor i Sverige, och bidraget delas även ut inför 2018. Dessa pengar ska användas för att nå de barn som i dag inte är inskrivna i någon av Kulturskolans kurser, och används bland annat till helgskolan. Du som står i kö är välkommen, och du kan delta i någon av kurserna samtidigt som du behåller din köplats. Alla som redan fått en Kulturskoleplats måste vi tyvärr tacka nej till. Pengarna är ett tillfälligt ekonomiskt tillskott för 2017 och 2018, och får inte användas till vår ordinarie verksamhet.

För mer information, kontakta projektkoordinator Sten Åstrand på 046-359 81 92 eller sten.astrand@lund.se

 

Lunds kommun

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider för medborgarcenter
Måndag–torsdag: kl. 08–17
Fredag: kl. 08–16
Dag före röd dag: kl. 08–15

Organisationsnummer
212000-1132

Kulturskolan

Adress
S:t Laurentiigatan 1, 222 21 Lund

Telefonnummer
046-359 50 00

E-post
kulturskolan@lund.se