Helgskola

Gemensamt för alla kurserna i helgskolan är att de bedrivs i grupp, inte kräver några förkunskaper och dessutom är så anordnade att deltagarna helst ska kunna se konkreta resultat av verksamheten nästan genast. Men det handlar ändå om kultur på riktigt, kultur som man skulle kunna förkovra sig i ett helt liv om man så vill.

Vi erbjuder fortsättningskurser i helgskolan, men det finns förstås också introduktionskurser för dig som just upptäckt denna verksamhet, eller vill pröva något nytt. Till skillnad från Kulturskolans reguljära undervisning slutar kurserna i helgskolan efter en termin.

För mer information, kontakta Enhetschef John Bjerkert john.bjerkert@lund.se 046-359 4585 eller Hanna Lövgren hanna.lovgren@lund.se 0730-562364

Anmälan till helgskolan

Söndagsrock

Som Söndagsrockare får du prova gitarr, piano, bas, trummor och att sjunga i mikrofon. Tanken är att du lär dig att spela på de instrument som brukar finnas i ett rock- eller popband. I Söndagsrock är glädjen att spela tillsammans det viktigaste. Det finns en nybörjarkurs där du inte behöver ha några förkunskaper, och en fortsättningskurs för dig som deltagit i Söndagsrock tidigare. 

Vad är Söndagsrock?

Smarta textilier

Undersök din kreativitet och stimulera din experimentlust! Kom och skapa med textilier som du troligen aldrig sett dem förut. Kursen fokuserar på att undersöka Smarta textila material, i form av att du som deltagare får göra mindre textila designprojekt.

Vad är Smarta textilier?

Mangateckning

Det finns lika mycket olika manga som det finns böcker, så det finns definitivt något som passar alla! Du som läst Mangateckning på Kulturskolan tidigare har möjlighet att söka till fortsättningskursen av Mangateckning.

Vad är Mangateckning?