Helgskola

Nya kurser startar i april. Kulturskolans helgskola är kostnadsfri.

Information om varje kurs finns i menyn uppe till vänster. Du hittar en länk till anmälan längst ned på denna sida.

Vad är Kulturskolans helgskola?

Våren 2017 startade helgskolan med innehåll som kompletterar den undervisning Kulturskolan redan bedriver. Kurserna är till innehållet mycket olika, men relevanta och intressanta i samtiden, från den sedan länge populära teckningsstilen och serieskapandet Mangateckning till att upptäcka och skapa form och färg med hjälp av Smarta textilier – tyger som byter färg utefter temperatur och ljusförhållanden, eller får liv med hjälp av lysdioder!

Gemensamt för alla kurserna i helgskolan är att de bedrivs i grupp, inte kräver några förkunskaper och dessutom är så anordnade att deltagarna helst ska kunna se konkreta resultat av verksamheten nästan genast. Men det handlar ändå om kultur på riktigt, kultur som man skulle kunna förkovra sig i ett helt liv om man så vill. 

Sedan hösten 2017 har vi möjlighet att erbjuda fortsättningskurser i helgskolan, men det finns förstås också introduktionskurser för dig som just upptäckt denna verksamhet, eller vill pröva något nytt. Till skillnad från Kulturskolans reguljära undervisning slutar kurserna i helgskolan efter en termin.

I november 2016 fördelade Statens Kulturråd ca 100 miljoner kronor till Kulturskolor i Sverige, och bidraget delas även ut inför 2018. Dessa pengar ska användas för att nå de barn som i dag inte är inskrivna i någon av Kulturskolans kurser, och används bland annat till helgskolan. Du som står i kö är välkommen, och du kan delta i någon av kurserna samtidigt som du behåller din köplats. Alla som redan fått en Kulturskoleplats måste vi tyvärr tacka nej till. Pengarna är ett tillfälligt ekonomiskt tillskott för 2017, 2018 och 2019, och får inte användas till vår ordinarie verksamhet.

För mer information, kontakta Enhetschef John Bjerkert john.bjerkert@lund.se 046-359 4585 eller Hanna Lövgren hanna.lovgren@lund.se 0730-562364

LÄNK TILL ANMÄLAN