Sfi

Intervju med Hanna Thelin

hanna
Kan du berätta vad du arbetar med och hur länge du har jobbat här?

Jag började här som vikarie 2003 och har arbetat som sfi-lärare sedan dess. Jag har jobbat med alla olika spår inom sfi, men är nu på sfi 2 och trivs väldigt bra med det. Varje spår har sin charm, och sina utmaningar, men spår 2 passar mig bäst.

 

Varför valde du att arbeta på Komvux?

När jag studerade till lärare hade vi ganska mycket praktik, så jag fick prova på både låg- och mellanstadie, högstadie och Komvux. Jag hade mina idéer om vad jag ville bli som lärare och tänkte att det var i grundskolan jag ville vara, men efter praktiken insåg jag att jag trivdes bäst på högstadiet och Komvux. För mig handlar det mycket om arbetsro.
På Komvux fanns en arbetsro, och en arbetsglädje.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är kollegorna, och eleverna. Jag blir bara glad av att komma hit! Kollegorna är mina vänner, vi kan prata om allt. Det kan vara om mitt privatliv, och det kan vara om problem i undervisningssituationen, och jag får alltid stöttning och goda råd. Vi har jättekul ihop!

Och eleverna är varma och vänliga människor som ger mig så mycket uppskattning. De säger ofta till mig att jag är duktig och fantastisk. Jag älskar mitt jobb.

 

Varför ska man söka jobb på komvux?

För att det är en fantastisk arbetsplats helt enkelt! Man har arbetsro, man har goda kollegor och det är trevlig stämning. Sen är en stor fördel med det här jobbet att det är ombytligt. Det är en stor verksamhet med många olika möjligheter. Även om man undervisar i samma ämne kan man välja olika former, och det tycker jag är en jättefördel. Det är också därför som jag varit kvar här så länge.

 

Vilka egenskaper är bra att ha i ditt jobb?

Tålamod. Humor. Nyfikenhet. Det räcker. Har man de tre så kommer man få det bra. Och ett kul och intressant arbetsliv.