Lärvux

Intervju med Daniel Braun

danielKan du berätta vad du arbetar med och hur länge du har jobbat här?

Jag jobbar på Lärvux, vilket är en utbildningsform för vuxna med en utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Här jobbar jag både med de allmänna ämnena, som till exempel svenska, engelska, historia och på en lärlingsutbildning där jag undervisar i yrkesämnen ofta ute på våra elevers arbetsplatser. Jag har arbetat här sedan augusti 2018, och innan dess jobbade jag på en folkhögskola.

 

Varför valde du att arbeta på Komvux?

Jag tyckte att det lät väldigt intressant att få arbeta med alla de olika uppdrag som vi jobbar med inom Lärvux. Jag har tidigare arbetat en del i utbildningsformer där man är ute på arbetsplatser och arbetar stöttande och validerande, och det ville jag gärna fortsätta att göra.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är väldigt varierande. En dag är aldrig den andra lik. Jag blandar undervisning på skolan med arbetsplatsbesök, och får komma ut och träffa människor i olika yrkessituationer. Jag tycker också att det är roligt att Lärvux här på Komvux är så nyskapande. Vi ska starta nya kurser och utveckla dem, och testa och utveckla nya metoder. Det är föränderligt. Det tycker jag är roligt!

 

Varför ska man söka jobb på Komvux?

Om jag utgår ifrån mina egna arbetsuppgifter så är det ett väldigt omväxlande arbete, man gör en massa olika saker, och man utvecklas. Man får möta många olika människor och vara en del av deras utveckling. Eftersom Komvux är en frivillig skolform är det ofta ett väldigt stort engagemang och intresse som man möts av från eleverna, vilket sporrar mig.
Mina kollegor här på Komvux är otroligt duktiga på det de gör och har sina specialområden som de är kunniga inom. Det är inspirerande att få arbeta med människor som både har stor kunskap och stor erfarenhet.

 

Vilka egenskaper är bra att ha i ditt jobb?

Jag tror att det är bra att vara anpassningsbar och inlyssnande - både på våra elevers åsikter men också på deras förutsättningar. Man får vara lyhörd och beredd att testa olika vägar för att komma fram. Jag tror också att det är bra att vara lösningsfokuserad, prestigelös och se sig själv som en flexibel mångsysslare.

Hitta till Komvux

Adress
Glimmervägen 12
224 78 Lund

Öppettider för receptionen:

Måndag - fredag:
08:15 – 09:30
09:50 – 12:30
13:15 – 14:30

Torsdag:
10:00 – 12:30
13:15 – 14:30

Kvällsöppet tisdagar
16:00 - 18:00

Kontakta oss

E-post
komvux@lund.se

Telefonnummer
046-359 71 00

Telefontid:
Måndag-fredag: 10:15 - 11:15