Stadsparken stänger på valborg

28 april, 2020

Oavsett om vi kallar det siste april eller valborg så stannar vi hemma den 30 april, håller avstånd till varandra och minskar risken för spridning av covid-19.

Folkhälsomyndighetens budskap är att valborgsfirandet blir annorlunda i år. På grund av spridningen av covid-19 behöver vi undvika fester och att bilda folksamlingar. Det är viktigt att hålla avstånd till andra människor även utomhus.

I vanliga fall kommer 25 000–30 000 ungdomar till Stadsparken i Lund för vad som brukar kallas Sveriges största spontana fest. Det spontana firandet kan inte formellt ställas in eller förbjudas eftersom det inte finns någon arrangör, men vi uppmanar var och en att följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Lunds kommun har dessutom beslutat att stänga Stadsparken för att minska risken för folksamlingar och därmed smittspridning. 

Stadsparken stänger för underhållsarbete torsdag 30 april klockan 00.00–24.00, vilket även omfattar Söderlyckans skejtpark, utegym, lekplats och beachplaner. När parken är stängd passar vi på att göra parken extra fin inför sommaren.  

Lunds kommun önskar alla en skön valborg & välkommen tillbaka 1 maj!

Läs mer om det spontanta firandet kring siste april/valborg och stängningen av Stadsparken

Relaterad information