”Om inte Lundaborna kan komma till kulturen, får kulturen komma till Lundaborna” - #kulturströmlund

25 mars, 2020

Det är svåra tider för många i vårt samhälle just nu, likaså för alla kulturutövare i vår stad. När vi inte fysiskt kan samlas för att uppleva kultur fylls våra flöden med nya kreativa digitala inspel. Kulturförvaltningen Lunds kommun öppnar nu upp #kulturströmlund för att skapa en mötesplats att samlas kring och sprida det som görs i Lund.

– Om inte Lundaborna kan komma till kulturen, får kulturen komma till Lundaborna. Vi får inte glömma bort vården av den själsliga hälsan som kulturen erbjuder i tider av pandemi, säger Gunnar Brådvik, ordförande Kultur- och fritidsnämnden.

 

Vi uppmanar kulturaktörer i staden att dela med sig av musik, poddar, dikter, sagoläsning, foto, digitalkonst och pepp. Det blir ett efteråt och då kommer vi igen med full kraft! Vi kommer varje vecka dela virtuella kulturupplevelser på Facebook och på Instagram (@arrangemanglund) under hashtaggen #kulturströmlund. Den som är intresserad av att vara med skickar sitt klipp via Facebook till Arrangemang Lund, eller taggar klippet med #kulturströmlund.  

 

Först ut torsdagen den 26 mars kl. 15 blir LuKaS – Lunds Kammarsolister och den svenska folkmusikduon Hazelius Hedin i en live-streamad konsert från Kulturen i Lund. Konserten kan man ta del av på Lunds Kammarsolisters Facebooksida och på Arrangemang Lunds Facebooksida. Film och stream görs av Bombina Bombast. Ljudupptagningen görs av Hipp Media.

Press är välkomna till Kulturen torsdagen den 26 mars kl. 10.30 för att ta del av repetitionerna och prata mer med de som medverkar i konserten, samt med Kulturförvaltningen, Lunds kommun.

 

Kontakt

Annika Eklund
Kulturchef
Telefon: 046-359 51 67
E-post: Annika.eklund@lund.se

Gunnar Brådvik
Ordförande Kultur- och fritidsnämnden
Telefon: 073-227 39 04
E-post: gunnar.bradvik@lund.se