Lägesbild onsdag den 29 juli med anledning av arbetet med covid-19

29 juli, 2020

Fortsatt mycket låg smittspridning, digital underhållning för våra seniorer och stort besökstryck i parker och naturområden. Det är några av frågorna som lyfts under onsdagen i Lunds kommuns arbete med effekterna av covid-19.

Välbesökta parker och naturområden

Många vill vara ute, särskilt när det är fint väder, vilket betyder att nuvarande ”mellandagsväder” innebär en viss avlastning, särskilt för våra naturområden. Här har nämligen besöksantalet ökat markant och soptunnorna behöver tömmas dubbelt så många gånger jämfört med i fjor. Förra veckan gjorde kommunens sommarjobbande ungdomar en extrainsats vid Knivsåsens stenbrott - som till vardags sköts av Sydsten - och samlade in 70 kg sopor. Även parkerna i kommunen är välbesökta, framförallt Stadsparken och Sankt Hans backar, och den populära lekplatsen i Stadsparken kontrolleras varje morgon på grund av det stora antalet besökare.

Fortsatt mycket låg smittspridning

Läget är fortsatt stabilt inom vård- och omsorgsförvaltningen, med en fortsatt mycket låg spridning av covid-19. Lunds kommun har fortsatt inga konstaterat smittade brukare i någon av våra verksamheter.

Yoga med Anhörigcenter

Från och med den 6 juli och fram till den 16 augusti erbjuder Anhörigcenter i Lunds Kommun, i samarbete med Christin Ekstrand Simryd på Vive Vale, fem olika yogapass som är en kombination av mediYoga, mindfulness och medicinsk yoga online. Besök deras hemsida för att ta del av yogapassen.

Anhörigcenter på Lund.se

Underhållning med Digitala Träffpunkten

Digitala Träffpunkten fortsätter att bjuda Lunds Kommuns seniorer på underhållning online. Den här veckan blir det härliga toner och skönsång från när Ivar Sjögren och Martin Arnoldi spelade på seniorboendet Gernandtska Lyckan tidigare i sommar.

Imorgon, torsdag, ger oss stadsantikvarien Henrik Borg en historisk tillbakablick om folkkära Lunds Stadsbibliotek, från starten av bygget till den dag då Stadsbiblioteket öppnade sina dörrar för nyfikna besökare.

Digitala Träffpunkten